245 topbedrijven op virtuele jobbeurs Thomas More en KU Leuven

245 topbedrijven op virtuele jobbeurs Thomas More en KU Leuven

Virtual Jobfair, dinsdag 9 maart, online

Op dinsdag 9 maart bundelen Thomas More en KU Leuven (op Campus De Nayer en Campus Geel) de krachten om ook in dit coronajaar een grote jobbeurs te organiseren. Dit keer dus geen twee aparte fysieke beurzen in respectievelijk Sint-Katelijne-Waver en Geel, maar één grote online versie. Met virtuele standen van 245 topbedrijven die hun vacatures en stageplaatsen voorstellen aan meer dan 2.500 studenten, is de beurs ook online een belangrijk evenement voor een arbeidsmarkt die heel erg om STEM- en andere profielen verlegen zit. De beurs opent met een panelgesprek in samenwerking met Kanaal Z met Martine Reynaers van Reynaers Aluminium, Hans Maertens van Voka, Luc Sels van KU Leuven en Stijn Coenen van Thomas More. Het debat over innovatie, STEM en de coronageneratie, is gratis te volgen via streaming.

Ondanks de restricties wegens de coronamaatregelen staan bedrijven in de rij om kennis te maken met het jonge talent van Thomas More en KU Leuven, dat (bijna) klaar is voor een eerste job. Met 245 virtuele standhouders scheert de jobbeurs ook online hoge toppen. Samen hebben deze bedrijven honderden vacatures en stageplaatsen in de aanbieding, niet alleen voor ingenieurs en IT-managers, maar voor tal van andere profielen.

(lijst deelnemende bedrijven)

Bachelor, master - en graduaatsstudenten

Aan deze beurs nemen niet alleen studenten van Campus De Nayer en Campus Geel deel, maar ook bv. de managementstudenten van Campus De Vest en de studenten Toegepaste Architectuur van Campus Faydherbe in Mechelen. Samen gaat het om meer2.500 studenten: 2.200 van Thomas More en 300 van KU Leuven. Op de jobbeurs krijgen ze alvast een voorsmaakje van de arbeidsmarkt. Voor het derde jaar op rij zijn ook de graduaatsstudenten van de partij. De 2-jarige praktijkgerichte graduaatsopleidingen maken sinds 2019 volwaardig deel uit van het hoger onderwijs.

(lijst deelnemende opleidingen)

Jobs en stages

De jobbeurs is voor de laatstejaarsstudenten een mooie gelegenheid om een eerste job te zoeken. Voor de deelnemende voorlaatstejaarsstudenten is de beurs een opstap naar een stage, een plaats voor werkplekleren, een bachelor- en/of masterproef.

Een fysiek persoonlijk gesprek tussen student en bedrijf zit er dit jaar niet in, maar via een chatgesprek of een videocall kunnen student en bedrijven elkaar beter leren kennen en mogelijk de basis leggen voor een toekomstige samenwerking.

Interviews

In de marge van de beurs nemen studenten Journalistiek Lennert Van Caster en Dries De Vis interviews af met Ward Lenaerts van Formula Electric Belgium, Meriem El Ouadi van de opleiding Toegepaste Architectuur, onderzoeker Laurens Broeckx van Radius Thomas More én met minister Hilde Crevits.

Praktisch

Virtual Jobfair - dinsdag 9 maart 2021, KU Leuven & Thomas More

 • 12.30 - 13.30 uur Panelgesprek en officiële opening virtuele jobbeurs via live streaming via https://www.flandersjobfairs.be/nl in samenwerking met KanaalZ en gemodereerd door Liesbeth Imbo in de hoofdstudio
  • Martine Reynaers, CEO, Reynaers Aluminium
  • Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder, VOKA
  • Luc Sels, Rector, KU Leuven
  • Stijn Coenen, Algemeen Directeur, Thomas More
 • Pop up studio: student journalistiek Lennert Van Caster interviewt Hilde Crevits, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw en student journalistiek Dries De Vis interviewt:
  • Ward Lenaerts van Formula Electric Belgium
  • Meriem El Ouadi van de opleiding Toegepaste Architectuur
  • Laurens Broeckx van onderzoeksgroep Radius
 • 13.30 - 17.00 uur: online jobbeurs met mogelijkheid tot chat- en videogesprekken
 • De standen van de virtuele jobbeurs blijven 'staan' tot eind september 2021

Meer info

Meer informatie over de jobbeurs op Campus De Nayer vindt u via: https://www.thomasmore.be/site/virtuele-jobbeurs-dinsdag-9-maart-2021

Contact

Veerle Heyvaert
Veerle Heyvaert Algemeen woordvoerder
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.