26 uur non-stop gamen op de campus

26 uur non-stop gamen op de campus

Vrijdag 17 maart - 'Gamefest' van mediaschool zet ook nieuwe opleiding E-sportmanager in de kijker

Op vrijdag 17 maart organiseert de opleiding Media en Entertainment Business 26 uur non-stop gamen op Campus De Ham in Mechelen, voor de fun of in tornooivorm. Ook de Belgian Student League, de studentenvereniging SIN (Student Information Network) en Stuvo (de dienst Studentenvoorzieningen) werken mee aan het evenement, net als de nieuwe opleiding E-sportmanager, een keuzetraject van Sport- en Cultuurmanagement. E-sport staat voor gamen in wedstrijdverband. Het is een snel groeiende sector zowel op sportief als economisch vlak.

Het allereerste LAN- en gamingevent van Thomas More gaat door op Campus De Ham en staat open voor alle Thomas More-studenten en medewerkers. Op een LAN-event sluiten de deelnemers hun computer aan op een bekabeld netwerk (Local Area Network) om zo met met meerdere personen te kunnen gamen, al dan niet in wedstrijdvorm.

Gamingcommunity

Het evenement is een initiatief van de mediaschool in samenwerking met andere campussen en het geeft de gamingcommunity van de hogeschool en de nieuwe opleiding E-sportmanager van Campus Turnhout een podium. In het derde jaar van de meest ondernemende medialopleiding van Vlaanderen, Media- en Entertainment Business (MEB voor de vrienden), kunnen studenten zich verdiepen in de gamingindustrie in het vak Masterclasses Gaming Entertainment. Zij zetten mee hun schouders onder de organisatie van dit speelse Gamefest. Events organiseren is voor studenten MEB dan ook gewoon corebusiness.

Jonge bedrijfstak

'E-sport is een nog jong economisch vakgebied', zegt docent Bart Van Eemeren. 'In onze opleiding word je een allround sportmanager met een specialisatie in de e-sportsector. Die sector zit eigenlijk tussen de sport- en de entertainmentindustrie in, maar ze groeit exponentieel. De vraag naar goed opgeleide specialisten is dan ook groot. Onze studenten zijn eigenlijk pioniers op hun terrein. Ze leren teams en topsporters managen, maar ook sponsordeals sluiten en tornooien en evenementen als deze organiseren.'

Kom om tegen Kanker

De deelnemers betalen vijf euro voor een tafel en een zitplaats en dat bedrag gaat integraal naar Gamers Care, een initiatief van de Vlaamse streamers- en gamingcommunity, waarbij geld wordt ingezameld ten voordele van Kom op tegen Kanker. Gewoon de sfeer komen opsnuiven kan ook. De inkom is gratis. Er zijn drank- en snackstandjes en randanimatie voorzien.

De Belgian Student League en studentenvereniging SIN (Student Information Network) zorgen ervoor dat elke tafel bekabeld is en dat iedereen met zijn eigen toestel op het netwerk kan om samen non-stop te kunnen gamen.

Praktisch

Gamefest, 26 uur nog-stop gamen

  • Vrijdag 17 maart 14 uur - zaterdag 18 maart 18 uur
  • Thomas More, Campus De Ham – Raghenoplein 21bis – 2800 Mechelen

Meer informatie

  • Gamefest: Dirk Mervis, + 32 472 95 95 16
  • E-sportmanager: Bart Van Eemeren, +32 496 97 55 78
  • Media en Entertainment Business: Jade Van Overmeir, +32 484 67 09 85
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.