47.000 euro Langlaufgeld voor Kom op tegen Kanker

47.000 euro Langlaufgeld voor Kom op tegen Kanker

Thomas More sluit Vasaloppet trots af

Op 3 maart 2019 nam een gemengd Thomas More-team van 22 atleten met studenten, docenten en externen deel aan de Vasaloppet in Zweden. Naast de stevige sportieve uitdaging om de 90 km tussen Sälen en Mora met succes te langlaufen, hebben de deelnemers nog een bijkomende uitdaging schitterend afgerond.

Elke deelnemer engageerde zich niet alleen om voorbereid aan de start te komen, maar verzamelde met allerlei acties ook geld in voor het goede doel. Donderdagavond overhandigen zij heel trots een bedrag van niet minder dan 47.006,43 € aan een vertegenwoordiger van Kom op tegen Kanker.

Vasaloppet | echt geen lachertje

De Vasaloppet in Zweden is de langste (90 km), de oudste (sinds 1922) en de grootste (17.000 deelnemers) langlaufwedstrijd ter wereld. De wedstrijd is meestal op vijf minuten uitverkocht. De sportopleidingen van Thomas More in Turnhout konden vorig jaar 22 plaatsen bemachtigen en trokken met Team22 naar Zweden. Team22 bestond uit zes studenten, vijf docenten en elf externen. Maanden aan een stuk werd er keihard getraind om goed voorbereid aan de start te komen

De wedstrijd was geen lachertje, de omstandigheden waren zwaar: het sneeuwde, er was tegenwind en door de sneeuw geraakten de langlaufsporen ondergesneeuwd. En toch haalden 16 van de 22 atleten de eindmeet. Dat was twee op drie en het beantwoordde aan de verwachtingen van het team zelf. Bij de deelnemers die de eindmeet haalden waren vier studenten, vier docenten en acht externen.

 

I Fäders spår för framtids segrar | In vaders sporen voor de overwinning van morgen... tegen kanker

Elke deelnemer kwam aan de start in topconditie én met veel sponsorgeld, verzameld via allerlei acties, events, steun van bedrijven… Met dat geld willen de deelnemers de strijd tegen kanker steunen. Eén lid van Team22, Bart is zelf kankerpatiënt en werd tijdens de wedstrijd gevolgd voor het TV1-programma “Vandaag over een jaar”. Alle atleten, hun familie en omgeving zijn heel trots dat ze niet minder dan 47.006,43 euro kunnen overhandigen aan een vertegenwoordiger van Kom op tegen Kanker. Dat gebeurt donderdagavond op de Turnhoutse campus van Thomas More. Daarmee (en met een klein feestje) wordt het Vasaloppet-project schitterend afgesloten.

Vasaloppet afgesloten? Toch ook weer niet helemaal. In “Vandaag over een jaar” kon je zien dat Bart de tijdslimiet niet haalde en zoals heel veel andere deelnemers de wedstrijd moest stopzetten. Hij doet dit jaar opnieuw mee en kan daarbij rekenen op de steun van Team9. Drie deelnemers van vorig jaar en vijf nieuwe atleten nemen op zondag 1 maart op eigen initiatief met Bart deel aan Vasaloppet 2020. Met de steun van deze mensen hoopt Bart dit jaar wel de eindmeet te halen.

Meer info

  • Karl Keuppens, de drijvende kracht achter het Vasaloppet-project antwoordt graag op uw vragen | 0478 75 02 46

Volg hun avonturen op de Facebookpagina!

 

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.