Albert Heijn Peeters-Govers en Thomas More geven student werk én diploma

Albert Heijn Peeters-Govers en Thomas More geven student werk én diploma

13 juni I Campus Geel

Vanaf september lanceren Thomas More en Groep Peeters-Govers (franchisenemer Albert Heijn) een baanbrekende retailopleiding. Het nieuwe format heet 'Werken en Studeren' en zorgt ervoor dat een student zijn diploma Winkelmanagement kan behalen tijdens een job bij Albert Heijn Peeters-Govers. "Het is de perfecte vertaling van theorie naar praktijk", klinkt het.

Tine Lenaerts en Manon Giskes van Peeters-Govers: "Tijdens een inspirerend rondetafelgesprek over Young Potentials@retail, georganiseerd door Thomas More en Hogeschool Gent, werd toegelicht hoe studenten bij Thomas More de graduaatsopleiding Winkelmanagement en de bacheloropleiding Winkel - en Retailmanagement kunnen combineren met een voltijdse job. Wij zagen bij Peeters-Govers vanuit de groep L&D en inclusie/diversiteit onmiddellijk de unieke kans om als familiebedrijf een maatschappelijke impact te creëren en op een andere manier geëngageerde toekomstige  collega’s aan te trekken. In samenwerking met Thomas More bieden wij medewerkers de mogelijkheid om op drie jaar een diploma te behalen terwijl ze tegelijkertijd een voltijdse baan bij ons hebben. De theorie wordt direct in de praktijk gebracht, waardoor studenten hun kennis meteen kunnen toepassen en verdiepen. Bovendien wordt de volledige opleiding door Albert Heijn Peeters-Govers gefinancierd. Na de recente lancering van deze unieke formule op onze socials zijn we blij te mogen constateren dat de interesse onze verwachtingen ruimschoots overtreft." Jan en Wim Peeters, zaakvoerders van Groep Peeters-Govers:

"Dit toont aan dat de behoefte hoog is en dat het loont om als ondernemer out of the box te denken."

Nathalie Menschaert, stagecoördinator en docent Winkel- en Retailmanagement bij Thomas More: "We voelden een enorme nood aan geschoolde shopmanagers. Onze opleiding Winkelmanagement aan Thomas More is dan ook zo ontstaan: door te praten met het werkveld en in te spelen op hun vraag. Een heleboel verschillende profielen gaan aan de slag bij retailers. Vroeg of laat merken ze potentieel, maar dan ontbreekt vaak bagage."

"Bovendien hebben we gemerkt dat veel jongeren na hun middelbare school twijfelen tussen werken en geld verdienen of nog verder studeren. Dat hoeft geen keuze meer te zijn. Nu kunnen jongeren de twee meteen combineren."

Samenwerkingen zoals deze zijn enorm waardevol. De studenten krijgen de kans om zich meer autonoom te ontplooien en vanaf dag één in de praktijk te staan. Voor schoolverlaters is dit een kans om werken en studeren te combineren. Daarnaast merkt de hogeschool ook dat ze hiermee diegenen aantrekken voor wie het hoger onderwijs onbereikbaar leek omwille van bijvoorbeeld beperkte financiële middelen. Sofie Peeters, unitmanager businessopleidingen Thomas More:

"Thomas More zet heel erg in op inclusie en maatschappelijk engagement en Groep Peeters-Govers is daar een voortrekker in. Vandaar dat we zo blij zijn met deze samenwerking. En wie weet inspireren we zo nog anderen om op eenzelfde manier met ons samen te werken. Ze mogen ons altijd contacteren."

"Uiteraard staat de opleiding open voor iedereen die werkt in de retailsector. Studenten uit verschillende branches van de retail zitten een dag per week samen in de klas en leren ook van elkaar, net omdat elke student zijn eigen werkervaring mee binnen brengt in de klas. De rest van de week werken ze."

Tine Lenaerts HR inclusief ondernemen, Groep Peeters-Govers
Nathalie Menschaert stagecoördinator en docent Winkel- en Retailmanagement, Thomas More-hogeschool
Sofie Peeters unitmanager businessopleidingen, Thomas More-hogeschool

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.