Als campussen clashen

Als campussen clashen

7 mei I Campus Geel

Gisteren vond de allereerste Campus Clash plaats. Een sportieve en ludieke challenge tussen studenten en docenten over alle campussen van Thomas More en KU Leuven heen en een initiatief van de dienst Studentenvoorzieningen. De buitensportvelden van Campus Geel vormden het strijdtoneel. Het damesteam 'De Pootige Paraveterinairen' van Biowetenschappen en Chemie behaalde overal de hoogste score.

Blind petanquen, BMX-werpen en blaaspijpschieten. Het zijn maar enkele van de bijzondere sporten waar de studenten en docenten gisteren aan onderworpen werden. Niet bepaald zware fysieke proeven. Eerder laagdrempelige opdrachten waarbij vooral de samenwerking binnen het team op de proef werd gesteld. Elke ploeg bestond uit een zestal studenten én personeelsleden van Thomas More of KU Leuven. Een bijzondere mix, vindt ook Karl Keuppens van de Thomas More-hogeschool:

"Het was mooi om te zien hoe iedereen samenwerkte en ook hoe snel het ijs brak. De Campus Clash organiseren we echt om meer verbinding te krijgen tussen hen. Die missie is alvast geslaagd."

Bijzonder aan deze eerste editie was dat er slechts één damesteam was tussen alle heren- en gemengde ploegen en dat zij ook overal als winnaars uit de bus kwamen. 'De Pootige Paraveterinairen' van de Thomas More-unit Biowetenschappen en Chemie scoorden met name heel sterk op Agro Golf (boerengolf). "Hoe kan het ook anders als je bij de boerenopleiding hoort. We deden mee voor het plezier en het plezier wint altijd!", klinkt het enthousiast.

Niet het sterkste, maar het strafste samenwerkende team won. Coaching was dus key, zeker bij het blind petanquen, een soort jeu de boules met een 'gezichtsbeperking'. Nog op het spel: netwerken. Want op deze manier leerden zowel studenten als docenten ook teams van andere opleidingen en campussen kennen.

Het eindklassement werd nog stevig door elkaar gehaald tijdens de slotproef met een woordenpuzzel, frisbeewerpen en blaaspijpschieten. Het was de eerste keer dat Thomas More en KU Leuven dit organiseerden. Volgend jaar staat er een nieuwe editie op de planning. Naast alle TD’s en andere studentikoze festiviteiten is de Campus Clash dus een sportieve en ludieke verademing.

Story image
Karl Keuppens Medewerker Sport & Studentenleven, Thomas More-hogeschool

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.