Arvesta is voortaan keypartner van Thomas More

Arvesta is voortaan keypartner van Thomas More

Agro-, bio- én businessopleidingen in de Kempen gaan structureel samenwerken met Arvesta, de partner van boer en tuinder én het bedrijf achter de Aveve-winkels

De Thomas More-hogeschool sloot een belangrijke samenwerkingsverdrag met een grote speler in de wereld van land- en tuinbouw. Arvesta is de grootste Belgische full-service partner voor boer en tuinder met een sterk internationaal netwerk en is gekend voor de 200 Aveve-winkels. Bij het nieuwe structurele partnerschap zijn opleidingen uit verschillende domeinen betrokken en het partnerschap gaat veel verder gaat dan de klassieke samenwerking tussen bedrijven en hogescholen.

Zowel de unit Biowetenschappen en Chemie met daarin onder andere de opleidingen van Agro-en Biotechnologie met de afstudeerrichtingen Landbouw, Tuinbouw, Voedingstechnologie, Biotechnologie en Dierenzorg als de businessopleidingen (Bedrijfsmanagement, Organisatie en Management, Winkelmanagement, …) gaan samenwerken met Arvesta.

De samenwerking met de bio-opleidingen van Thomas More ligt voor de hand. ​ ‘Arvesta is als één van de toonaangevende bedrijven in de sector een essentiële partner', zegt manager Hanne Govaers. 'Niet enkel voor de expertise waarvan onze studenten zullen profiteren tijdens het werkplekleren of in projectonderwijs, maar ook als gesprekspartner bij het opstellen van curricula.’

Skills van de toekomst

Sofie Peeters, manager van de businessopleidingen in de Kempen: 'We gaan op verschillende vlakken samenwerken. Zo zullen we samen competenties definiëren die voor iedere professional belangrijk zijn. Wij bouwen daarop een hele leerlijn in onze opleidingen, zowel in business, Agro en Bio als in Tech & IT, en Arvesta zal de competenties gebruiken binnen hun HR-beleid. Op die manier creëren we een win-win voor de hogeschool en voor Arvesta. Daarnaast werken we intensief aan een traject binnen Winkel- en Retailmanagement die het mogelijk maakt voor werknemers actief in de retailsector om hun bachelordiploma te halen bij ons.‘

Duurzame samenwerking

Arvesta en Thomas More vinden elkaar in hun gezamenlijke waarden van kwaliteit, integriteit en teamspirit. Het key-partnerschap garandeert een structurele en duurzame samenwerking tussen Arvesta en Thomas More op het vlak van onderwijs, expertise uitwisseling, werkplekleren en projecten. Arvesta zal opleidingsprogramma’s mee vormgeven, zetelen in adviesraden, gastcolleges geven en studenten coachen zodat die nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt komen. Zelf zit Arvesta dan weer op de eerste rij om nieuw talent te spotten en vergroten ze hun maatschappelijke impact dankzij een opleidingsoverschrijdende samenwerking met een heel brede scope.

Alles draait uiteindelijk om expertise-uitwisseling waar alle betrokkenen bij winnen en een betere afstemming van het onderwijs op de ontwikkelingen en de noden in het bedrijfsleven.

Meer informatie

  • Thomas More: Regina Vuerinckx, team externe relaties van Thomas More, + 32 476 791 613
  • Arvesta: Ella Danhieu, Talent PMO, +32 471 11 29 85

Foto bovenaan vlnr: Stijn Coenen, Evelyne Eykelberg, Hanne Govaers en Sofie Peeters van Thomas More, Jan Houben en Louise De Wulf van Arvesta

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.