Associatie KU Leuven lanceert Continue

Associatie KU Leuven lanceert Continue

Thomas More is blij met vernieuwd en uitgebreid platform voor vervolgopleidingen

Goed nieuws voor wie zich wil bijscholen, heroriënteren of verdiepen. De Associatie KU Leuven, die naast de universiteit de hogescholen Thomas More, Luca School of Arts, Odisee, UCLL en Vives groepeert, breidt haar platform rond Levenslang Leren ikblijfbij.be uit tot Continue, een centrale hub die veel meer wil zijn dan een website of een databank. Achter Continue staat een professioneel team dat aan de ontwikkeling van nieuw aanbod werkt, aan nauwe contacten met het werkveld, en een betere ontsluiting van het brede scala aan vervolgopleidingen.

'Bij Thomas More geloven we sterk in het belang van levenslang leren', zegt algemeen directeur Stijn Coenen. 'Nieuwe kennis tanken of extra vaardigheden verwerven ... met korte navormingen, postgraduaten, microcredentials en werktrajecten spelen we kort op de bal in een snel veranderende arbeidsmarkt en samenleving. In 23-24 starten we bijvoorbeeld met een nieuw postgraduaat voor professionals uit de bouwsector die willen excelleren in BIM (Building Information Modelling - het maken van digitale bouwmodellen) en BIM-management. Continue biedt ons een uitgelezen platform om nog meer tegemoet te komen aan de grote professionele wendbaarheid die van werknemers gevraagd wordt. Zo investeren we niet alleen in mensen, maar ook in de toekomst van onze Vlaamse bedrijven, scholen en organisaties.'

Jaarlijks groei van 10 procent

De cijfers spreken voor zich. De Associatie KU Leuven biedt op 23 campussen meer dan 1.000 opleidingen aan in het kader van levenslang leren, de inschrijvingen daarvoor stijgen jaarlijks met tien procent en weerspiegelen de evolutie naar een steeds flexibeler bijscholingsaanbod.

De combinatie van een professioneel, praktijkgericht aanbod van de hogescholen met het onderzoeksgebaseerde aanbod van de universiteit bereikt dus een breed publiek. Ook in het buitenland. Levenslang leren mag trouwens echt letterlijk genomen worden met deelnemers van 17 tot 79 jaar. Het bewijst hoe breed de interesse is, hoe dynamisch de markt is, en hoe groot het potentieel.

Samenwerking met het werkveld

Om op deze maatschappelijke vraag een antwoord te bieden investeren KU Leuven en de vijf partnerhogescholen verder in de diepte (de ontsluiting en de opbouw van het aanbod) maar ook in de breedte (de variëteit aan bijscholingen, postgraduaten en vervolgopleidingen).

De recente evoluties in artificiële intelligentie tonen nog maar eens aan hoe snel technologie onze maatschappij en jobs zullen beïnvloeden. Zonder een voldoende vertrouwdheid met de mogelijkheden en risico’s van generatieve AI-toepassingen als ChatGPT loop je binnenkort wellicht vast, zowel in een hightech omgeving als voor de klas.

Levenslang leren vormt de schakel tussen die snelle ontwikkelingen, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en de professionele vertaling ervan naar het werkveld. Daarom wordt met het aanbod scherp op de vraag ingespeeld om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de noden in de samenleving en het bedrijfsleven.

Gebruiksvriendelijk

De Continue-hub die nu wordt gelanceerd is gebruiksvriendelijker en maakt het aanbod meer toegankelijk. Pagina’s voor specifieke doelgroepen zoals onderwijs- of zorgprofessionals en bedrijven zorgen ervoor dat bezoekers snel een aanbod op hun maat terugvinden. Wie zich registreert kan ook meldingen krijgen als er nieuwe opleidingen beschikbaar zijn.

'Het is zeker een groot pluspunt dat we dankzij Continue onze opleidingen en onze inzichten kunnen bundelen', zegt Stijn Coenen. ​ 'Als kennisinstelling moeten we ons voortdurend aanpassen aan een snel veranderende wereld waarin flexibiliteit steeds belangrijker wordt. Dat vergt heel wat expertise en middelen. Deze samenwerking komt iedereen ten goede, onze instellingen, de studenten, het bedrijfsleven en de samenleving in het algemeen.'

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.