Auteur Jannah Loontjens opent nieuw academiejaar Universiteit Derde Leeftijd aan Thomas More

Auteur Jannah Loontjens opent nieuw academiejaar Universiteit Derde Leeftijd aan Thomas More

Dinsdag 5 oktober 2021 – Campus Geel – 14.15 uur

Op 5 oktober start Thomas More op de campus in Geel met het nieuwe academiejaar van Universiteit Derde Leeftijd. Deze wekelijkse lezingencyclus is bedoeld voor 50-plussers en wil levenslang leren bevorderen. Gastspreker op de openingszitting van dinsdag 5 oktober is de Nederlandse auteur en docente Jannah Loontjens met haar lezing 'Schuldig, een verkenning van mijn geweten'.

De Universiteit Derde Leeftijd van Thomas More is ondertussen een vaste waarde geworden in het vormingsaanbod van de regio. Met een mix van actuele en maatschappelijk relevante thema’s biedt UDL in Geel een boeiend programma aan met 24 voordrachten door academici en specialisten uit de praktijk.

Het programma is zeer gevarieerd met aandacht voor maatschappelijke, politieke, historische, literaire, natuurwetenschappelijke, wijsgerige en andere onderwerpen. China (Jonathan Holslag); klimaatacties die werken (Pieter Boussemaere); de democratie vandaag (Yves Leterme); het Nederlands in de 21e eeuw (Kris Van de Poel); Rembrandt (Ivo Verheyen); het is maar een greep uit het rijke aanbod. Het volledige overzicht van de lezingen vindt u op https://www.thomasmore.be/opleidingen/navorming/universiteit-derde-leeftijd en in de folder in de bijlage.

De lezingen hebben telkens plaats op dinsdag om 14.15 u op de campus van Thomas More langs de ring in Geel (Kleinhoefstraat 4). De campus is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (pendelbus vanaf het station te Geel).

Schuldig, een verkenning van mijn geweten

De openingslezing door Jannah Loontjens op dinsdag 5 oktober 2021 is meteen de start van de wekelijkse lezingencyclus. Muzikale omlijsting wordt gebracht door harpiste Sophie Baguet, die ook docente is aan Harppunt vzw

De spreker neemt u in deze lezing mee op een zoektocht naar de rol en betekenis van schuldgevoel in haar eigen leven en in de geschiedenis van de filosofie. Ze merkt dat ze zich vaak schuldig voelt als ze openhartig is geweest. Is eerlijkheid altijd te verkiezen? Wat zegt de filosoof Michel Foucault hierover? En hebben we voor ons persoonlijke leven iets aan al die filosofische inzichten? Jannah Loontjens zal bij het behandelen van deze vragen ook spreken over wat ‘filosofie’ voor haar kan zijn en hoe filosofie, fictie en leven zich tot elkaar verhouden.

Koffiepauze door ‘Zorg voor werk’

Vanaf dit jaar wordt de koffiepauze voorzien in samenwerking met MPI Oosterlo. Medewerkers uit het dagcentrum (Ateljee Hagelbos) en Begeleid Werken Zuiderkempen zetten hun beste beentje voor om de koffiepauze te verzorgen. We vertrekken vanuit de overtuiging dat ‘iedereen die wil werken, kan werken!’(www.zorgvoorwerk.be) De koffie wordt in dit project gesponsord door Miko Turnhout.

Praktisch

Jannah Loontjens

  • Schuldig, een verkenning van mijn geweten
  • Dinsdag 5 oktober 2021, 14.15 u.
  • Campus Geel, Kleinhoefstraat 4

UDL

  • Wekelijks op dinsdag van 14.15 u. tot 16.45 u.
  • Van 5 oktober 2021 t.e.m. 3 mei 2022
  • 10 euro voor één lezing, inclusief koffie/thee
  • 80 euro voor tien lezingen; 45 euro voor vijf lezingen

Meer info?

https://www.thomasmore.be/opleidingen/navorming/universiteit-derde-leeftijd

  • Jurgen Basstanie coördineert de UDL-reeks en staat u graag te woord via udl@thomasmore.be
    ​of +32 (0)486 54 37 55
Brochure-UDL-2021.pdf 3 MB

 

 

 

 

 

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.