Bachelorstudenten verpleegkunde schakelen virtual reality en serious gaming in om hartaandoeningen te visualiseren en jongeren te sensibiliseren

Volgens de Belgische Cardiologische Liga lijden naar schatting 200.000 Belgen aan hartfalen en dagelijks ontdekt men 40 nieuwe gevallen. In het Science in Care-project bedenken uitmuntende bachelorstudenten verpleegkunde van vier verschillende hogescholen op basis van wetenschappelijke inzichten samen een creatieve en innovatieve oplossing voor een uitdaging in de zorgsector. De studenten gingen aan de slag om patiënten beter te informeren i.v.m. hun aandoening, maar ook om jongeren bewust te maken van de impact van levensstijl, eet- en beweeggewoontes op de conditie van hun hart. Daarbij schakelen ze innovatieve technologieën in zoals virtual reality en serious gaming.

Alle details vind je in het uitgewerkte persbericht in bijlage.

Persbericht_ScienceInCare.pdf 190 KB

Het Science in Care project is een pilootproject met een unieke samenwerking tussen de Vlaamse hogescholen VIVES, UCLL, Thomas More, Odisee en de KU Leuven. ​

Op vrijdag 28 mei presenteren groepjes bachelorstudenten verpleegkunde van hogescholen VIVES en UCLL hun Science in Care-project aan een jury van deskundigen. Omwille van de coronamaatregelen is toegang tot de campus beperkt. Wenst u te spreken met de studenten van de betrokken hogescholen of foto’s te nemen, gelieve contact op te nemen met:

 

 

Onze studenten
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.