Bak betonnen cupcakes of print je eigen ontwerp met een 3D-printer

Bak betonnen cupcakes of print je eigen ontwerp met een 3D-printer

Thomas More en KU Leuven organiseren samen heel wat toffe activiteiten op de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november van 10 tot 16u op Campus Geel

De Thomas More-hogeschool en KU Leuven campus Geel hebben een gevarieerd en boeiend programma in elkaar gebokst voor de Dag van de Wetenschap. Jong en oud kan er komen ontdekken, proeven en proberen – allemaal gratis.

Frederik Van den Bril van de Thomas More-hogeschool: “Jonge mensen warm maken voor wetenschappen en technologie, wij doen zowel op de hogeschool als op de universiteit eigenlijk niets liever. De collega’s hebben voor de Dag van de Wetenschap dan ook allerlei dingen voorbereid die geknipt zijn voor kinderen om kennis te maken met de wondere wereld van de wetenschap.”

Jolien Jacobs van KU Leuven: “Op onze campus in Geel kan je heel wat interessante en spannende workshops en demonstraties beleven. Jonge mensen kunnen zo de wetenschapper in zichzelf ontdekken. Ook cocoon2440, de hub voor studenten waar wetenschap, technologie en ondernemerschap samenkomen, brengt een aantal boeiende activiteiten naar de campus.”

Een kleine greep uit het ruime aanbod

  • 3D-olle pret: tekenen en printen in 3D

Al lang aan het zeuren om een 3D-printer te krijgen? Zonder succes? Bij ons leer je je eigen 3D-ontwerp maken. Tevreden van? Dan gaan we kijken naar het resultaat door je ontwerp te printen met een 3D-printer. Kortom: een dag vol 3D-olle pret!

  • Cupcakes bakken met beton

Wist je dat echte bouwprofessionals goede bakkers zijn? Die bakstenen in hun maag moeten immers ergens vandaan komen. Met de juiste mix van ingrediënten zoals cement, water, zand en grind creëer je in elke situatie de crème de la crème van gebouwen. Ontdek tijdens deze workshop hoe je de mooiste betonnen cupcakes maakt en 'print' er zelfs je eigen decoratie op!

  • Insecten als duurzaam voedsel

Insectenburger of spaghetti met meelwormengehakt? Yummie! Onze groeiende wereldbevolking heeft honger, en duurzaam voedsel is cruciaal. Ooit gedacht aan insecten als maaltijd? Ze zijn mogelijk een duurzaam alternatief voor je vertrouwde stukje vlees. Stap je mee in deze knapperige culinaire ontdekkingstocht?

  • Maak zelf slijm of een stuiterbal

Kunststoffen zijn overal om ons heen: van flessen of afvoerbuizen tot speelgoed, matrassen, vloerbedekking en raamkozijnen. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe je zelf slijm of een stuiterbal maakt? Ben je nieuwsgierig hoe luiers precies werken? Kortom: een ontdekkingsreis door het land van plastic!

Het volledige aanbod van zowel Thomas More als KU Leuven in Campus Geel vind je op https://thomasmore.be/nl/agenda/dag-van-de-wetenschap en ook in de pdf in bijlage.

Contactpersoon ter plaatse op zondag:

Voor meer algemene persvragen:

Praktisch

  • Dag van de Wetenschap | ​ www.dagvandewetenschap.be
  • Zondag 26 november 2023 van 10u – 16u
  • KU Leuven – Campus ​ Geel en Thomas More – Campus Geel
    • Kleinhoefstraat 4- 2440 Geel
Campus Geel - DVDW.pdf 12 MB

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.