Blind Bodyweight Training

Blind Bodyweight Training

Studenten Campus Turnhout organiseren work-outs voor personen met een visuele beperking

Studenten Sport en Bewegen en Sport en Cultuurmanagement aan de hogeschool Thomas More Turnhout organiseren in samenwerking met G-sport Vlaanderen ​ bodyweight work-outs voor personen met een visuele beperking.

Bodyweight-trainingen zijn gebaseerd op het gebruik van je eigen lichaamsgewicht om kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen. Dit betekent dat er geen dure apparatuur nodig is en dat je de oefeningen overal kunt uitvoeren. Deze vorm van training heeft vele voordelen: toegankelijkheid, veiligheid, eenvoudige technieken en flexibiliteit. Ideaal voor iedereen die aan de conditie wil werken en zeker ook voor mensen met een visuele beperking.

Met een amusante beat op de achtergrond ligt een uur lang de focus op bewegen. De intensiteit en moeilijkheidsgraad kunnen worden aangepast aan de persoonlijke behoeften en vaardigheden van elke deelnemer. 'Het is belangrijk om de oefeningen op een veilige en effectieve manier te begeleiden. Onze nadruk ligt op enthousiasme en gedrevenheid bij de deelnemer', zegt student Joaquin Fleerakkers.

Geslaagde eerste reeks

In Mol vonden deze winter al een aantal trainingen plaats. 'De combinatie van muziek en sport creëert een positieve sfeer en zorgt voor een leuke en energieke training', wist een deelnemer te vertellen. ' De muziek motiveert en helpt om in het ritme te blijven.'

Video’s

Naast de persoonlijke trainingen ontwikkelden de studenten ook ook online trainingsvideo's: een gratis laagdrempelig bodyweightschema van 8 weken dat als doel heeft de kracht en mobiliteit van de sporter te verbeteren. Deze korte trainingsvideo’s zijn geschikt voor mensen met een visuele beperking. Er werd expliciet rekening gehouden met beschrijvende taal, contrasten en kleuren en een goede belichting.

Praktisch

• Woensdag 19 april | Leuven – Sporthal Redingenhof – 19u15 tot 20u15

• Zaterdag 22 april | de Markgrave vzw - Antwerpen – 10u30 tot 11u30

Meer info

Student Leen Cuypers antwoordt graag op uw vragen | +32 475 38 75 63

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.