Campus De Nayer lanceert primeur op jobbeurs

Campus De Nayer lanceert primeur op jobbeurs

5 maart 2024 I jobbeurs Campus De Nayer

Op dinsdag 5 maart organiseren Thomas More en KU Leuven op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver de jaarlijkse jobbeurs voor Technologie, ICT, Engineering, Business en HR. Maar liefst 1.000 studenten en 245 bedrijven nemen deel. Nieuw dit jaar is het gebruik van Artificial Intelligence. De Job Fair Assistent werd speciaal ontworpen om laatstejaars nog beter te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Een unicum voor jobbeurzen in het hoger onderwijs.

Meer dan 245 bedrijven staan dinsdag opnieuw te popelen om kennis te maken met het jonge talent van Thomas More en KU Leuven. Onder hen ook grote namen zoals Agfa, Bayer, Jan De Nul, DAF Trucks, KBC, UZ Leuven en Politie Antwerpen. Samen hebben ze honderden vacatures en stageplaatsen in de aanbieding. De vraag naar technische en bedrijfseconomische profielen is en blijft groot. Ook HR-profielen zitten in de lift.

Gids

Niet alleen voor bedrijven, ook voor de laatstejaars wordt het een boeiende dag. Zij zijn klaar om de arbeidsmarkt te verkennen. Alle 1.000 deelnemende studenten kregen vooraf ook een uitgebreide bedrijvengids toegestuurd. Daarnaast sluiten nog vele honderden voorlaatstejaars op de beurs zelf aan die op zoek gaan naar een project voor hun stage of hun bachelor- of masterproef.

Groot aanbod

De jobbeurs op Campus De Nayer ligt ook goed in de markt op de andere ingenieurscampussen van KU Leuven. Het is dan ook een van de grootste in zijn soort. Vanuit Campus Groep T in Leuven wordt er zelfs een shuttlebus ingelegd om laatstejaars naar Sint-Katelijne-Waver te brengen. Yves Persoons, hoofd Communicatie KU Leuven-Campus Groep T:

“De Leuvense ingenieursstudenten vinden op Campus De Nayer niet alleen meer, maar ook andere bedrijven dan op hun jobbeurs in de Brabanthal.”

AI

Naast de fysieke beurs, is er ook dit jaar weer de virtuele beursomgeving www.flandersjobfairs.be. Die wordt op 5 maart om 17.00 uur als digitale verderzetting gelanceerd en blijft tot eind september 2024 geopend. Zo kunnen de studenten online de bedrijfsstanden blijven bezoeken en vacatures bekijken. Campus De Nayer gaat dit jaar nog een stap verder in het digitale verhaal. Het zet AI in om de studenten te helpen met hun queeste. Aan de hand van een eenvoudige vraag zoals "ik ben geïnteresseerd in mobiliteit", stelt de Job Fair Assistent verschillende bedrijven voor. Bovendien wijst de toepassing de weg naar de juiste beursstand. En dat is een primeur voor jobbeurzen in het hoger onderwijs. Wouter Lutin, Unitmanager van Campus De Nayer:

"Met deze innovatieve app willen we onze studenten ondersteunen en motiveren in hun zoektocht. Een tool om onze studenten nog beter te begeleiden in hun zoektocht naar een interessant bedrijf."

Voka-voorzitter Rudy Provoost opent dit jaar de jobbeurs op Campus De Nayer om 12.45 uur. Daarna volgt een demo van de nieuwe AI-technologie op groot scherm.

Wouter Lutin Unitmanager Technologie Campus De Nayer, Thomas More-hogeschool
Yves Persoons Communicatie & Events, KU Leuven
De Job Fair Assistent
De Job Fair Assistent

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.