Campus De Nayer strikt 300 topbedrijven voor jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management

Campus De Nayer strikt 300 topbedrijven voor jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management

“De arbeidsmarkt snakt naar STEM-profielen. Een initiatief als dit is dus zeer welkom.”

Op dinsdag 10 maart organiseren Thomas More en KU Leuven de jaarlijkse jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Met 300 topbedrijven die hun vacatures en stageplaatsen voorstellen aan meer dan 1.000 studenten, alumni en jonge werkzoekenden, is de beurs uitgegroeid tot de grootste in haar soort. Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van de VDAB geeft het startschot voor de beurs: “De arbeidsmarkt snakt naar STEM-profielen. Een initiatief als dit is dus zeer welkom.

Grote vraag

Met de gunstige economische conjunctuur van de afgelopen jaren en de toenemende vergrijzing groeit de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers staan dan ook elk jaar opnieuw te popelen om kennis te maken met het jonge talent van Thomas More en KU Leuven, dat (bijna) klaar is voor een eerste job. Maar liefst 300 bedrijven melden zich dit jaar fysiek of virtueel aan op de jobbeurs voor Technologie, ICT, Engineering en Management. Samen hebben ze honderden vacatures en stageplaatsen in de aanbieding. De gezochte profielen zijn zeer divers; van ingenieurs en onderzoekers over IT’ers tot technisch-commercieel medewerkers, managementprofielen en elektriciens.

 

Bachelors, masters én gegradueerden

In juni studeren er op de campussen van Thomas More en KU Leuven in de provincie Antwerpen opnieuw meer dan 1.000 bachelor- en masterstudenten af in technologie en management. Op de jobbeurs krijgen ze alvast een voorsmaakje van de arbeidsmarkt. Voor welke sector ze ook kiezen, er wacht hen een bijzonder mooie toekomst.

Dat beaamt ook Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB: “In de lijst van knelpuntberoepen staan, op verpleegkundige na, uitsluitend beroepen waarvoor een STEM-opleiding nodig is. Alleen al voor het beroep ICT-analist-ontwikkelaar stonden er eind januari zo’n 800 vacatures open. Er is dus een ongelofelijke vraag naar deze profielen en dat zal niet snel veranderen. Het is dan ook goed dat VDAB en Thomas More heel nauw samenwerken om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de krapte.”

Voor het tweede jaar op rij zijn ook de graduaatsstudenten Elektriciteit, Elektromechanica en ICT van de partij. Deze tweejarige opleidingen maken sinds dit academiejaar volwaardig deel uit van de hogeschool. Ze zijn volledig gericht op de praktijk en leiden op tot beroepen als onderhoudstechnieker, elektricien en programmeur.

 

Jobs, maar ook stages & netwerking

De jobbeurs is voor de laatstejaarsstudenten de gelegenheid om een eerste job te zoeken (en te vinden). Voor de voorlaatstejaarsstudenten is de beurs een opstap naar een stage, een plaats voor werkplekleren, een bachelorproef en/of masterproef. In een persoonlijk gesprek komen studenten veel sneller te weten of er een match is met wat ze willen leren, bereiken, waar hun interesses liggen. Ook voor bedrijven is het interessant om talent te ontmoeten dat nog aan het studeren is: willen studenten door hun stage specialiseren, of juist horizonten verbreden en iets helemaal anders uitproberen? Draaien ze graag mee in een groot internationaal team, of zijn ze meer op hun gemak in een kleine organisatie met een familiale sfeer? Zaken die je moeilijk kan aanvoelen of bespreken met een vragenlijst of via mail.

De bedrijven maken van de jobbeurs ook graag gebruik om te netwerken met docenten van de betrokken opleidingen en met andere bedrijven.

Praktisch

De pers is van harte welkom om de toespraak van Wim Adriaens te volgen en een kijkje te nemen op de grootste technologiejobbeurs van Vlaanderen. Het is een uitgelezen kans om te vernemen wat bedrijven van hun toekomstige werknemers verwachten en wat de werknemers van morgen daar zelf over denken.

  • Jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management
    ​Dinsdag 10 maart 2020 van 12.45 tot 17 uur
  • KU Leuven & Thomas More
    ​Campus De Nayer
    ​Jan De Nayerlaan 5
    ​2860 Sint-Katelijne-Waver

Programma

12u45 | Toespraak en officiële opening door Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van de VDAB
13u15 | Start jobbeurs
17u00 | Einde jobbeurs

Meer info

Meer informatie over de jobbeurs op Campus De Nayer vindt u via:

De lijst van de deelnemende bedrijven vindt u hier.

Contact

Leo Schoeters Dienst Marketing & Communicatie van Thomas More

In de pers

Alle foto's

https://www.flickr.com/photos/104550036@N07/sets/72157713446264296/

 

                                                                                                                     

Campus De Nayer
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.