Campus De Vest investeert in hybride leslokalen van de toekomst

Campus De Vest investeert in hybride leslokalen van de toekomst

Camera's, geluidstegels en megaschermen voor volledige leservaring in de klas en thuis

De businessopleidingen van de Thomas More-hogeschool in Mechelen investeren 120.000 euro in twee superefficiënte hybride leslokalen. De studenten zijn dankzij deze klassen verzekerd van volledig interactief toponderwijs, zowel in de klas als thuis, in binnen- en buitenland, want de ambities reiken verder dan Vlaanderen. Daarnaast zet Thomas More ook in op virtual reality en andere technieken van de toekomst.

Volgens leverancier (Dialog uit Vilvoorde) is het de Rolls Royce onder de hybride lokalen. Prijskaartje: circa 60.000 euro. Eerder investeerde Thomas More op alle campussen al in 80 hybride leslokalen, die in deze coronacrisis prima hun dienst bewezen en bewijzen. Deze twee lokalen gaan op technisch vlak nog een stukje verder. Met geluidstegels in het plafond en zes megaschermen in het gezichtsveld van de docent en de studenten in de klas is de beleving van de les even 'live' voor de student on campus als online.

'De docent hoeft niet meer stil te zitten zoals bij een gewone online les'

De studenten van de tweede bachelor Bedrijfsmanagement kregen de primeur. Een deel van hen volgde conform de nieuwe coronamaatregelen de les in de klas, een deel van hen zat thuis achter het scherm. Docent Geert Kesteleyn: 'Voor mij was dit een verademing. De loopcamera’s volgen je steeds, zo hoef je niet de hele tijd stil te zitten zoals bij een gewone online les. Het is ook gemakkelijker om een wisselwerking te hebben met de studenten die thuis les volgen, het is eigenlijk alsof ze aanwezig zijn in de klas.'

Internationale ambities

Voor unitmanager Geert Strobbe is de investering een stap in de realisatie van de internationale ambities van de hogeschool. 'Het online lesgeven is hiermee comfortabeler voor onze docenten en de lessen zijn een stuk aantrekkelijker voor de studenten thuis. Maar er is meer. Dankzij deze technieken hoeven buitenlandse studenten of cursisten ook geen visa, reis- en verblijfkosten meer te betalen … Thomas More zal de colleges gewoon aan huis brengen.'

 

Naast deze hoogtechnologische hybride lokalen investeert Thomas More ook ​ in het lesgeven in virtual reality. ​ 'Eind deze maand bezoek ik een hightech bedrijf in Nederland dat experimenteert met hologrammen', aldus unitmanager. 'In de toekomst brengen we de docent bij de student op zijn studeerkamer, of de student nu in Mechelen of Rio De Janeiro woont.' ​

Meer informatie of een demoles?

Geert Strobbe
Geert Strobbe Unitmanager business Mechelen 

Campussen Mechelen Campus Vorselaar
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.