Eerste editie van Runner's High brengt donderdag duizenden leerlingen op de been in Turnhout

Eerste editie van Runner's High brengt donderdag duizenden leerlingen op de been in Turnhout

Turnhout 27 oktober - Loopevenement Thomas More is 'de grootste test lichamelijke opvoeding van Vlaanderen'

Op 27 oktober gaan meer dan 3.500 leerlingen van de derde graad secundair onderwijs op zoek naar hun 'runner’s high', hun loopkick, tijdens een run van drie, vijf of tien kilometer. Dit groots opgezette sportevent in festivalsfeer is een initiatief van de sportopleidingen van Thomas More in Turnhout. De grootste test lichamelijke opvoeding van Vlaanderen wil in de komende jaren uitgroeien tot een evenement met vijf- à tienduizend deelnemers.

Runner’s High is een concept van en door studenten van de Thomas More-hogeschool. Begeleid door hun docententeam en externe experten event, marketing & communicatie, bepalen zij ​ de invulling van dit nieuwe evenement.

'We willen voor de jeugd de pennenzakkenrock van sport en gezondheid worden’

Toffe l.o.-test

'De klassieke l.o.-tests zijn niet voor iedere leerling een pretje', zegt het hoofd van de sportopleidingen in Turnhout, Inge Lauwers. 'Het is voor veel leerlingen te saai en de motivatie is vaak ver zoek. Onze studenten maken van deze test een opzwepend sportevent met een plezant en interactief voortraject waarbij de focus op beweging, gezonde voeding en praktische tips en tricks ligt.'

​Er zijn voor deze eerste editie meer dan 3.500 leerlingen ingeschreven. Opvallend daarbij is dat ze niet alleen uit Turnhout komen, maar ut de brede regio.

Trainingsschema's

'We willen met Runner's High' een formule aanbieden die alle leerlingen kan motiveren om mee te doen', zegt Inge Lauwers. 'Het is een uniek concept om wandelen, joggen of lopen echt haalbaar en leuk te maken.'

'Daarvoor hebben we een realistisch traject opgesteld waarmee leraren lichamelijke opvoeding en hun leerlingen aan slag kunnen. We bieden onder andere een set trainingsschema's waarin iedereen, ongeacht zijn of haar niveau, een passende uitdaging vindt.'

Ook voor en na het lopen baadt het evenement in festivalsfeer met dj's en randanimatie. Het belooft dus een sportieve, gezonde en geanimeerde middag te worden.

Programma

www.runnershighschool.be

12u30 – Aankomst grote markt Turnhout

13u30 – Opwarming + muziek (DJ)

14u00 – START loopevent 3 & 5 & 10 km

15u00 – Start sportfestival

17u00 – Einde event

De brochure RunnersHigh-Brochure.pdf - 6 MB

Meer informatie

Inge Lauwers
​+32 485 14 30 18 ​

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.