Docenten Thomas More maken kunst van het virus

Docenten Thomas More maken kunst van het virus

Sterk staaltje van 3D-metaalprinten

Drie docenten van de opleiding Ontwerp- en Productietechnologie op Campus De Nayer hebben een kunstwerk geproduceerd met 3D-metaalprinten (‘Large Scale 3D metal printing’). Deze techniek is wereldwijd sterk in opmars, mede dankzij de snelle evolutie van de bijhorende software. De onderzoeksgroep van de Thomas More-hogeschool is een van de pioniers op het vlak van programmatie en productie van complexe onderdelen met deze techniek.

Het kunstwerk symboliseert de wereld die ongezien hard getroffen wordt door een onzichtbaar maar schijnbaar ongenaakbaar virus. Dit geldt ook voor het kunstwerk. 'De structuur is opgebouwd uit metaal dat op het eerste zicht ongenaakbaar is, maar door de moleculen die in de lucht aanwezig zijn, wordt de structuur sterk aangetast. Dat proces verloopt snel of traag, afhankelijk van de locatie. Het is de bedoeling dat het kunstwerk met de jaren steeds meer corrodeert en op termijn volledig zal verdwijnen, net zoals het coronavirus', luidt het. ​

Fondsen verzamelen voor het goede doel

De docenten willen met dit kunstwerk een communityproject opstarten voor het verzamelen van fondsen en het werk verkopen aan geïnteresseerde gemeenten, steden, bedrijven ... Om de slachtoffers van de pandemie te herdenken of de succesvolle ontwikkeling van vaccins en behandelingen te eren. Met de verworven fondsen willen ze organisaties helpen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.

Meer informatie

 

Campus De Nayer
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.