Doorbreek je muziekbubbel met 'Bubbletune'

Doorbreek je muziekbubbel met 'Bubbletune'

Studenten Digital Experience Design stellen app voor

Je kent het wel: een overvolle treinwagon waar (bijna) elke passagier een koptelefoon draagt of “oortjes” in heeft. Iedereen (ook jij) luistert naar zijn eigen muziek of podcast. Zou het niet fijn zijn om die bubbel te doorbreken en met de gespeelde muziek verbondenheid te creëren? Wel, dat kan voortaan: met “Bubbletune”, een app ontwikkeld door drie studenten Digital Experience Design van de Thomas More-hogeschool in Mechelen. Zij (het zijn drie dames) stellen hun app voor aan het grote publiek op de Opencampusdag van zaterdag 24 juni.

Bubbletune

Je hebt je op die trein ongetwijfeld al eens afgevraagd naar welke muziek de mensen naast of tegenover jou luisteren. Hebben zij dezelfde muzieksmaak? Spelen ze misschien nummers die jij nog niet kent? Met Bubbletune kom je dat weten. Wie de app gebruikt, kan zijn muziek delen met zijn omgeving en kennismaken met de muziek, die andere gebruikers delen. Je kan op die informatie ook reageren, maar Bubbletune is volledig anoniem. Je weet dus niet wie luistert naar die schitterende song die je nog niet kent. Maar jij en de andere Bubbletune gebruikers creëren wel een onverwachte muzikale verbondenheid en doorprikken mekaars bubbel. En heb je op een baaldag toch geen zin om je eigen smaak te delen of op verkenning te gaan in de muziek die rond jou gespeeld wordt, dan zet je de radar van Bubbletune uit en blijf je veilig (of nukkig) in je bubbel zitten.

(Lees verder onder de Instagrampost)

Digital Experience Design

Bubbletune werd ontwikkeld door Griet Beyens, Florianne Denys en Larissa De Borgher, drie studenten “Digital Experience Design”, een keuzetraject van de bacheloropleiding Informatiemanagement en Multimedia van Thomas More in Mechelen. Digital Experience Design dompelt de studenten helemaal onder in de digitale wereld van internet, websites en apps. Ze leren creatief ontwerpen bij Design, coderen bij Development en een app of website pitchen bij Business & Communication.

Voor hun bachelorproef of eindwerk bouwen de studenten een digitaal product van a tot z. Dat hebben Griet, Florianne en Larissa gedaan met Bubbletune, een app die het potentieel heeft voor een leuke start-up. Zij brengen momenteel alles in orde om de app officieel te kunnen lanceren.

(Lees verder onder de foto)

Story image

Opencampusdag van zaterdag 24 juni

Bubbletune wordt aan het grote publiek voorgesteld op de Opencampusdag van zaterdag 24 juni. Die dag kan men van 10 tot 15 uur op alle campussen van Thomas More terecht om kennis te maken met de brede waaier aan opleidingen, die de hogeschool te bieden heeft. De media- en communicatieopleidingen van Thomas More vind je op Campus De Ham in Mechelen.


Praktisch

  • Bubbletune op de Opencampusdag
  • Zaterdag 24 juni 2023 van 10 tot 15 uur
  • Campus De Ham | Raghenoplein 21 bis | 2800 Mechelen

Meer informatie

  • Griet Beyens | Studente Digital Experience Design | 0486 68 79 66
  • Pascale Aerts | Unitmanager media- en communicatieopleidingen ​ | 0486 61 26 67
Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.