Een knusbox voor mensen in rusthuizen

Een knusbox voor mensen in rusthuizen

Studenten bezorgen eerste verrassingsbox aan wzc 'T Smeedeshof in Oud-Turnhout

Op vrijdag18 december om 10 uur overhandigt een groep studenten van Thomas More de eerste Knusbox aan het woonzorgcentrum ‘T Smeedeshof in Oud-Turnhout. Studenten van drie campussen (Geel, Vorselaar en Turnhout) realiseerden de box om mensen in rusthuizen een hart onder de riem te steken met steun van huisvandeMens.

Overhandiging box

18 studenten van Thomas More Kempen werkten multidisciplinair een semester lang samen aan een maatschappelijk project. De eerste box is een feit en wordt op 18 december 2020 om 10.00 uur overhandigd aan het rusthuis ’T Smeedeshof in Oud-Turnhout. Om 09.30 organiseren de studenten ook een online persmoment. Volg het persmoment via deze link.

Wat er juist in de box zit, is een verrassing voor het persmoment!

Meer info over Knus is te vinden op de website en in de persmap.

Persmap-Knus.docx 2 MB

PROGRAMME ONLINE PERSMEETING VRIJDAG 18 DECEMBER OM 09:30

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

  • 09.30 Verwelkoming (Jill)
  • 09.35 Voorstelling Knusbox in interviewvorm (Jill & Anna)
  • 09.45 Toelichting multidisciplinair werken met ​ 3 units en 3 campussen van Thomas More (Véronique)
  • 09.55 huisvandeMens: Inspirator van het project (Esther)
  • 10.05 Slot (Jill)

CONTACTPERSOON

Lore Van Mechelen
0493 53 37 52
knusboxen@outlook.be

PROFIELSCHETS

Knus is ontstaan door 18 studenten van Thomas More Kempen (Campus Geel, Vorselaar en Turnhout). Ze hebben samen 3 maanden gewerkt om een verrassingsbox te lanceren. Hun doel is om bewoners uit woonzorgcentra een warm hart onder de riem te steken en er voor te zorgen dat ze zich minder eenzaam voelen.2 studenten zullen dit project verder zetten en worden daarbij opgevolgd door de ICE-Cube, dé community van Thomas More Kempen voor ondernemende studenten.

 

 

 

 

Campus Geel Campus Turnhout Campus Vorselaar
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.