Een konijnenhok voor kinderen in een rolstoel

Een konijnenhok voor kinderen in een rolstoel

Studenten Ergotherapie scoren met 'Bunnydorm'

Thomas More daagt studenten uit om sociaal en duurzaam te ondernemen. Op vraag van de mama van een zoontje met Duchenne, een ernstige spierziekte die vooral bij jongens voorkomt, ontwikkelden studenten van het tweede jaar bachelor Ergotherapie een rolstoeltoegankelijke verzorgingstafel voor een konijntje. Twee scholen en de organisatie Spierziekten Vlaanderen zijn alvast geïnteresseerd om ermee aan de slag te gaan. Bunnydorm is een van de prototypes die de Ergo-studenten voorstellen in een 'pitch-café' op de campus in Geel.

Kinderen die in een rolstoel zitten hebben vaak moeite om eten en drinken te geven aan hun huisdier. Het is ook moeilijk om het dier op te heffen en te knuffelen. De studenten gingen aan de slag om hiervoor een oplossing te bedenken. Dankzij hun ‘bunnydorm’ ​ kan het konijn op eigen kracht via een trapje tot op zithoogte komen en verder is de tafel zo ontworpen dat een kind het konijntje makkelijk zelf kan verzorgen en het hok kan verschonen.

Het product is duurzaam, volledig recycleerbaar en heeft een universeel design: iedereen kan er dus mee werken. Dat er nood is aan een dergelijk product bewijst de spontane interesse van enkele scholen en Spierziekten Vlaanderen om dit prototype verder te ontwikkelen.

'Wie wil er nu niet de troost van een knuffelig huisdier? Met dit knap ontworpen konijnenhok moeten er geen kunstjes uitgehaald worden maar kan het konijn zelf tot op aai-hoogte komen. Super gedaan.' 

Carina Verdonck, Voorzitter Spierziekten Vlaanderen 

Ondernemerszin

Bunnydorm was niet het enige project dat uit de koker van de Ergo-studenten kwam. Allen vertrokken ze vanuit een maatschappelijk probleem, en spraken ze hun creativiteit en ondernemerszin aan om een oplossing te zoeken. Zo ontwikkelden zijn o.a. een inclusieve binnen- en buitenspeeltuin, een caravan om het stigma rond seksualiteit bij ouderen te doorbreken en een app om het welbevinden te bevorderen in tijden van Covid-19.

Om de eindproducten toe te lichten, wordt er een ‘pitch-café’ georganiseerd op donderdag 17 juni. Daar stellen de studenten hun prototype voor.


Praktisch

Pitch-café studenten Ergotherapie
​Donderdag 17 juni, doorlopend van 8.45u tot 12u15.
​Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Meer informatie?

 

 

 

 

Campus Geel Onze studenten
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.