Een levensechte pasgeborene

Een levensechte pasgeborene

Eerste les met Tory, 's werelds meest geavanceerde neonatale robot, voor studenten Vroedkunde op Campus Turnhout

Ook in tijden van corona stelt Thomas More alles in het werk om de studenten praktijkonderwijs van de hoogste kwaliteit te bieden. Investeringen in simulatieonderwijs zijn daarbij onontbeerlijk. Dankzij hightech robots kunnen studenten in realistische ingerichte skillslabs hun technieken oefenen op robotmama's en -baby's. Geen echte patiënten dus, maar wel net echt. Realistisch en veilig. De nieuwste robottelg Tory, de meest geavanceerde 'neonatale simulator ter wereld, is op komst. Op donderdag 22 oktober landt hij op Campus Turnhout.

In de verloskamer op Campus Turnhout staat het bedje van baby Tory, de nieuwste neonatale robot van ​ Gaumard® al klaar. Naast mama Victoria, de opzienbarende bevallingsrobot die al enkele jaren de Vroedkunde-studenten de knepen van het vak aanleert. Tory is ’s werelds meest geavanceerde neonatale simulator, een bijna levensechte pasgeborene.

'Deze babyrobot zal studenten Vroedkunde helpen oefenen in de opvang en reanimatie van een pasgeborene. Tory krijgt een bevoorrecht plaatsje in ons simulatiecentrum op campus Turnhout', zegt docente Violet Vervloet. 'Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen onze studenten in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.'


Bekijk hier de Instagram takeover

In de pers

Download geluidsfragment

 

 

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.