Eén opleiding, twee diploma's

Eén opleiding, twee diploma's

Businessopleidingen Thomas More en Litouwse partnerschool tekenen overeenkomst voor dubbele diplomering

Op woensdag 16 maart, tijdens de internationale dagen, ontvangt de Thomas More-hogeschool op Campus Geel een grote delegatie van het Litouwse Kaunas UAS voor de ondertekening van een bidiplomeringsovereenkomst. Drie studenten van de bachelor Bedrijfsmanagement - Business en Ondernemen en drie studenten van Supply Chain Management krijgen voortaan de kans om tijdens hun driejarige opleiding, zowel een Vlaams hogeschooldiploma als een Litouws te behalen, net zoals telkens drie studenten van de Litouwse zusteropleidingen, International Business Management en Logistics, maar dan in omgekeerde richting. Daarvoor moesten de programma's van de Vlaamse en de Litouwse bacheloropleidingen op elkaar worden afgestemd.

'De eerste gesprekken met onze partner Kaunas University of Applied Sciences dateren al van oktober', zegt unitmanager Sofie Peeters. 'Onze beide businessdepartementen zijn eigenlijk heel gelijkaardig met vergelijkbare opleidingsonderdelen. Beide instellingen hebben ook een sterke inbedding in hun eigen regionale economie met een focus op logistieke activiteiten.'

120 studiepunten van de 180 voltooien de studenten in eigen land, de resterende 60 studiepunten in het buitenland. De voordelen van de bidiplomering ​ liggen voor de hand. 'Zo behalen ze niet alleen een dubbel diploma', zegt Sofie Peeters, 'maar versterken ze hun internationale en interculturele competenties. Het is voor hun curriculum én hun leven een grote verrijking.'

Voor beide hogescholen en voor beide economische regio's is de uitwisseling van expertise en good practices uiteraard ook een win-win.


Praktisch

De ondertekening van de overeenkomst, in aanwezigheid van de betrokken studenten, vindt plaats op

woensdag 16 maart om 16.15 uur op Campus Geel, lokaal G117

Voor Thomas More zijn aanwezig: algemeen directeur Stijn Coenen, directeur Innovatie & Internationalisering Sofie Mols, unitmanager Sofie Peeters en de opleidingsmanagers Els Van Orlé en Charlotte van Remeysen.

Voor Kaunas UAS: Dalia Ilevičienė, Dean of the Faculty Business, Raminta Andréja Ligeikiené, Head of the Business Department, Ramuné Bagočiūnaitė, Head of the Business Center, Mindaugas Samuolaitis, Head of the Career Center.

Meer informatie

Marc Clerkx
​Internationaal coördinator
​+ 32 (0)496 24 39 08

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.