Een pop-up Van Ranst en een Frut Truck

Een pop-up Van Ranst en een Frut Truck

Studenten Elektromechanica stellen projectideeën voor op beurs 'Van Idee tot Ontwerp'

Een coronaveilige deur, een bloedafnameautomaat en een pop-up Marc Van Ranst. Maar ook een frietmachine, een geautomatiseerde tafelvoetbal en een blikjespers. De eerstejaarsstudenten Elektromechanica op Campus Geel combineerden vlot corona, technologie en fun bij het uitwerken van hun 'gat-in-de-marktideeën' tot technisch haalbare concepten. Op donderdag 28 januari stellen ze hun projecten voor. Dit jaar niet in de agora maar op een virtueel evenementenplatform. Welkom op de virtuele beurs van Idee tot Ontwerp.

De eerstejaarsstudenten Elektromechanica van Thomas More in Geel hebben vanaf de eerste dag op de hogeschool hun handen uit de mouwen gestoken. Het eerste semester werkten ze in teamverband aan een ontwerp voor een nieuw product waarbij zowel technische als communicatieve aspecten aan bod kwamen. Het hoofdthema van dit jaar was “fun”, maar ook de coronacrisis werkte inspirerend.

Een greep uit de projecten:

  • Een Pop-up Marc Van Ranst die corona-advies geeft
  • Een Frut truck geautomatiseerde frietenmachine
  • Een Speed or Water-spel voor jong en oud
  • Een Eurosoccer geautomatiseerde tafelvoetbal
  • Een blikjespers die het afval uit onze straten aanpakt
  • Een deur die je coronaproof binnenlaat
  • Een aardappelschil- en snijmachine
  • Een ABX machine voor geautomatiseerde bloedafname

Virtuele beurs

Op donderdag 28 januari presenteren de ​ teams hun eindproduct op een Innovation Fair. Elk team bemant een digitale stand en pitcht zijn ontwerp voor een professionele jury, geïnteresseerde bedrijven en het grote publiek. Iedereen is immers welkom via deze link https://www.wonder.me/r?id=s91zui-fry6h.

Praktisch

Meer informatie?

Paul Janssen, een van de begeleidende docenten staat u graag te woord
tel. 00 32 (0)474 65 90 84

 

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.