Een troostende wandeling bij rouw en andere projecten

Woensdag 10 mei - Studenten Sociaal Werk Thomas More tonen resultaten projectwerk

Woensdag 10 mei is een feestelijke dag voor de tweedejaarsstudenten Sociaal Werk van Thomas More op Campus Geel. Ze werkten een gans jaar aan oplossingen voor ​ agogische vraagstukken uit het werkveld. Zo onderzochten ze bijvoorbeeld hoe ze hun eigen medestudenten op een andere, inclusievere manier kunnen leren omgaan met mensen met een beperking of hoe je mensen in rouw kunt helpen met een troostende wandeling. Op woensdag 10 mei stellen de studenten de resultaten van hun sociale veranderingstrajecten voor op een vernissage.

In het najaar 2022 stuurden 35 organisaties uit het sociale werkveld een projectvoorstel in. Daarmee inspireerden ze studenten om een sociale uitdaging ​ binnen hun organisatie en netwerk participatief aan te pakken. De studenten gingen er enthousiast op in.

Samen uniek

Een voorbeeld: Jill, Daisy, Janne en Shania startten samen met de Thomas More-onderzoeksgroep Inclusive Diversity en met MPI Oosterlo een project op rond inclusie van mensen met een beperking op de campus: Samuni (Samen Uniek). Met enkele partners zoals Ateljee Hagelbos en BuSo Oosterlo begonnen ze een campuswinkel uitgebaat door mensen met een beperking. Ze verkopen producten van Oxfam, maar ook producten die ze zelf creëren tijdens hun dagbesteding op Ateljee Hagelbos. Woensdag maken de studenten reclame voor hun winkel en hun project bij de studenten van campus Geel met een informatief spel dat ze speciaal hiervoor bedachten.

Andere projecten waaraan de studenten werkten waren o.a. het bouwen aan een stimulerende ontmoetingsplaats voor jongeren, een troostende wandeling bij rouwverwerking, natuurbeleving voor jong en oud, welbevinden van jongeren in ziekenhuis, financiële zelfredzaamheid bij kwetsbare jongeren en socio-emotioneel welzijn op school aan bod.

Tijdens de vernissage stellen de studenten hun projecten voor en gaan ze met docenten en werkveld in dialoog. De resultaten worden ​ besproken met het oog op duurzaamheid en effectieve verandering.

Praktisch

U bent welkom op de de vernissage en de aansluitende receptie.
Agora Thomas More Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, Geel
tussen 12 en 13 uur
.

Contact

Karel Van Bouchaute, coördinator
karel.van.bouchaute@thomasmore.be
+ 32 472 58 06 42

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.