Een Vlaams en een Litouws diploma voor ICT-studenten Thomas More

Een Vlaams en een Litouws diploma voor ICT-studenten Thomas More

24-26 oktober - Algemeen directeur Stijn Coenen, mee op staatsbezoek aan Litouwen, sluit overeenkomst tot bidiplomering

Algemeen directeur van de Thomas More-hogeschool Stijn Coenen reisde maandag als enige vertegenwoordiger van een Belgische hogeschool met het vorstenpaar naar Vilnius voor een driedaags staatsbezoek aan Litouwen. Het bezoek vindt plaats in het kader van honderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen beide landen. Stijn Coenen bezoekt ter plaatse de partnerscholen van Thomas More in Vilnius en Kaunas en ondertekent als kers op de taart aan de Kaunas UAS een overeenkomst voor bidiplomering van de ICT-opleidingen in Geel en Kaunas.

Naast koning Filip en koningin Mathilde tekenen onder andere minister van buitenlandse zaken Hadja Lahbib, en de minister-presidenten Di Rupo, Vervoort, Jambon en Jeholet ​ present. Ook alle universiteitsrectoren zijn meegereisd. Stijn Coenen verkeert als enige vertegenwoordiger van een Vlaamse hogeschool dus in goed gezelschap.

Eén opleiding, twee diploma's

Stijn Coenen maakt van het staatsbezoek gebruik om individueel de Litouwse partnerscholen van Thomas More te ontmoeten, de mensen van Vilnius University of Applied Sciences en Kaunas UAS.

In Kaunas ondertekent hij een overeenkomst tot bidiplomering (double degree) in de ICT-opleidingen.

Story image

Bidiplomering houdt in dat Geelse ICT-studenten straks de kans krijgen om een deel van hun programma in Litouwen te volgen en dat ze op het einde van de rit zowel een Vlaams als een Litouws diploma verwerven. En vice versa voor de Litouwse studenten die naar Geel zullen komen.

De Thomas More-hogeschool in Geel had sinds maart van dit jaar al een samenwerking met Kaunas UAS. Daarbij kunnen studenten van twee opleidingstrajecten binnen de bachelor Bedrijfsmanagement hun laatste jaar aan de Litouwse hogeschool afwerken, terwijl voor studenten uit Litouwen de omgekeerde beweging mogelijk is. Het verschil met Erasmus is dat dit traject een extra diploma oplevert. Voor studenten is het erg voordelig zowel een Nederlandstalig als een Engelstalig diploma te hebben.

Meer informatie bidiplomering

Ward Kerkhofs
​Unitmanager IT-factory Geel

+32 485 14 30 18 ​

 

Foto vlnr

  1. Viktorija Gudauskaitė (internationaal coördinator | Kaunas University of Applied Sciences)
  2. Liesbeth Kenens (Docent Cybersecurity | Thomas More)
  3. Gunther Van Landeghem (Docent Cybersecurity | Thomas More)
  4. Dalė Lukšaitė (Head of Computer Technology Department | Kaunas University of Applied Sciences)

 

 

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.