Een hoogtechnologisch onderwijslab

Een hoogtechnologisch onderwijslab

Di. 11 oktober - Campus Vorselaar opent laagdrempelig fablab voor STEM-vakken

In de afgelopen maanden is er op Campus Vorselaar hard gewerkt aan het V-lab, een nieuwe werkplaats waar leraren en studenten naar hartenlust kunnen oefenen en experimenteren met de nieuwste onderwijstechnieken voor STEM-vakken. STEM - de term is inmiddels al goed ingeburgerd - staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Wetenschappelijke en technische vakken zeg maar. Dit fablab (afkorting van 'fabrication laboratory') staat, zoals het hoort, open voor iedereen: ​ beginners, ​ occasionele gebruikers en experten! Allen welkom dus.

Het V-lab is een laagdrempelige werkplaats met geavanceerde lasercutters, 3D-printers, VR-brillen, maar ook gewoon boren, zagen en allerhande handwerktuigen. Apparaten en gereedschappen die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld didactisch materiaal te maken voor lessen. Ideaal dus voor leraren (in spe) die een project op stapel hebben staan. Maar het kan ook gewoon een lesplaats zijn waar de leerlingen zelf aan de slag gaan.

Tijdens de openingsmomenten op verschillende dinsdagavonden en zaterdagvoormiddagen is er steeds een STEM-leraar aanwezig om de gebruikers wegwijs te maken en op weg te helpen. Allen welkom!


​Meer informatie en data op
www.thomasmore.be/V-lab

Save the date

Op dinsdag 11 oktober om 17u30 openen we het V-lab officieel met een hapje en een drankje. Welkom!

Meer informatie

An Conings
​+32 (0)479 50 78 28

Campus Vorselaar
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.