Eerste Dag van de Antwerpse Student

De Antwerpse hogescholen en universiteiten slaan de handen in elkaar en lanceren op 4 februari samen de eerste Dag van de Antwerpse Student. AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven, Thomas More Hogeschool en Universiteit Antwerpen zetten dit initiatief op poten om alle studenten in de stad en de provincie Antwerpen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.   

Story image

Ze zetten deze dag symbolisch op om hun grote bewondering te tonen voor de studenten die moeten volhouden in deze moeilijke coronatijden.  

'De studenten maken een jaar mee zoals nooit tevoren: geconfronteerd met isolatie, eenzaamheid, druk op mentaal welzijn, motivatie die zoek is … Toch blijven ze doorgaan en maken ze er het beste van. De afgelopen periode was één van de moeilijkste die een student heeft moeten doorstaan in recente tijden. Een generatie dus die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden', klinkt het bij de organisatoren. 

'We staan naast en achter hen, heel de provincie Antwerpen supportert mee'

De Antwerpse hogescholen en universiteiten dopen daarom nu de eerste donderdag van februari om tot de Dag van de Antwerpse Student. Ze dragen deze dag op aan de huidige student in Antwerpen als was het een standbeeld: 'We zien wat ze elke dag doen, we staan naast en achter hen, heel de provincie Antwerpen supportert mee. Het wordt een dag waarop we vieren hoe veerkrachtig en gedreven de studenten wel niet zijn.'   

Mentaal welzijn

Deze eerste Dag van de Antwerpse Student – donderdag 4 februari 2021 – ligt de focus op mentaal welzijn. De hogescholen, universiteiten en STAN maken van deze gelegenheid gebruik om hun aanbod en activiteiten voor studenten extra onder de aandacht te brengen.  

Op de landingspagina's hieronder vinden de studenten een overzicht om makkelijk hun weg te vinden naar alle ondersteuning die voor hen in de steigers is gezet en hen kan helpen de komende maanden.  

Wat heeft Thomas More in petto?

Lees het op  www.thomasmore.be/antwerpse-student

Volgend jaar hopen de Antwerpse hogeronderwijsinstellingen er een feest in real life van te kunnen maken. Ook dan plannen we bij de start van het tweede semester een Dag van de Antwerpse Student. 

Meer informatie

Lieselotte Heymans
Lieselotte Heymans Diensthoofd Studentenvoorzieningen, Thomas More

 

 

Campussen Mechelen Campus Geel Campussen Antwerpen Campus De Nayer Campus Turnhout Campus Vorselaar Campus Lier Onze studenten
Over Thomas More News

Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent van de provincie Antwerpen. Thomas More is een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

Thomas More News
Zandpoortvest 60
2800 Mechelen