Eiwitrijke kruidenmix valt in de prijzen
Studenten Voedingstechnologie Campus Geel scoren met PROspice op de Food at Work Ecotrophelia Awards
Een team laatstejaarsstudenten Voedingstechnologie van Campus Geel heeft de tweede prijs weggekaapt in de prestigieuze Food at work Ecotrophelia Awards, een wedstrijd waarin studenten een nieuw voedingsmiddel van A tot Z moeten uitwerken. Hun plantaardige eiwitrijke kruidenmix PROspice sluit aan bij de trend om minder dierlijke producten te consumeren en viel duidelijk in de smaak.
De studenten ontwikkelden drie varianten van hun kruidenmix, de RED mix (paprika, rode peper en komijn), de GREEN mix (basilicum, oregano en rozemarijn) en de YELLOW mix (kurkuma, koriander en komijn). Het is een vernieuwend concept in de kruidencategorie door de toevoeging van eiwitten. De kruidenmixen bevatten alle essentiële aminozuren, de bouwstenen van een eiwit die nodig zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam.
In de winkelrekken?
PROspice is dus een eenvoudige en gezonde manier om plantaardige eiwitten aan de maaltijd toe te voegen. De kruidenmixen passen in de meest uiteenlopende gerechten: bij groenten, in een dipsaus, in de pastastaus enz. en zullen vooral veganisten, vegetariërs en flexitariërs bekoren, maar ook krachtsporters en iedereen die op zoek is naar duurzame alternatieven voor vleesconsumptie.
'De gebruikte eiwitten zijn afkomstig van alternatieve eiwittenbronnen, de favaboon en quinoa, die ook lokaal gekweekt kunnen worden', zegt student Veronique Avermaat. 'Dit succes smaakt naar meer. Wij denken er dan ook aan dit product echt te ontwikkelen en op de markt te brengen.' Binnenkort hopelijk dus in de winkelrekken.
Meer informatie
- Lotte Vertommen, opleidingscoördinator, + 32 476 03 64 78
- Véronique Avermaete, + 32 471 07 61 50
- Andere studenten op de foto Charlotte Du Jardin, Hanne Vanzurpele, Iris Christiaens, volgorde vlnr: Iris - Hanne - Véronique - Charlotte