Els Van Weert wordt kabinetschef Petra De Sutter

Els Van Weert wordt kabinetschef Petra De Sutter

Regiodirecteur Thomas More Kempen verlaat hogeschool

[Foto Ben Van den Bempt]

Regiodirecteur Els Van Weert verlaat de Thomas More-hogeschool. Zij wordt de komende legislatuur de kabinetschef van kersverse federale vicepremier en minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). 'Het nieuws kwam als een verrassing en toch ook weer niet', zegt algemeen directeur Stijn Coenen. 'Els is immers lange tijd op hoog niveau actief geweest in de nationale politiek en wij kennen haar bij Thomas More ook als een gedreven en geëngageerde leidersfiguur.'

'We zijn ervan overtuigd dat iemand van het kaliber van Els echt een verschil kan maken in het nationale beleid', aldus nog Stijn Coenen. 'We wensen haar alle succes toe met deze nieuwe uitdaging!'

Voor Els Van Weert is het een rentree in de nationale politiek. Zo was zij onder meer staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie (2004-2007).

Els Van Weert begon haar carrière aan de hogeschool in 2010 als docent aan de toenmalige KH Kempen. In 2015 werd zij regiodirecteur van Thomas More Kempen. Als waarnemend algemeen directeur loodste zij het voorbije academiejaar de hogeschool door de corona-lockdown.

'Deze kans kon en wilde ik niet voorbij laten gaan'
Els Van Weert

'Ik heb de voorbije jaren met hart en ziel, samen met een team fantastische mensen, aan het onderwijsproject van Thomas More gewerkt', zegt ze. 'Ik heb dat graag gedaan en ben trots op wat we samen hebben bereikt. Maar ons land staat de volgende jaren voor grote uitdagingen en de kans om van dichtbij mijn steentje te kunnen bijdragen aan vernieuwende oplossingen, kon en wilde ik niet voorbij laten gaan. Ik kijk dus fier terug en tegelijkertijd met veel goesting naar de toekomst.'

Directielid Joan De Boeck zal tijdelijk de functie van regiodirecteur van Thomas More Kempen waarnemen.

Meer informatie

Veerle Heyvaert
Veerle Heyvaert Algemeen woordvoerder

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.