Energieadvies aan huis

Energieadvies aan huis

Studenten Energietechnologie Thomas More trekken aan de bel

Op vrijdagnamiddag 18 maart trekken studenten van de bacheloropleiding Energietechnologie van Thomas More Campus Geel de straat op in Turnhout. Zij gaan van deur tot deur om vrijblijvend en gratis energieadvies te geven aan wie dat wil over het energieverbruik in de woning en hoe dat beter of zuiniger kan. De huidige energieprijzen dreigen heel wat gezinnen in financiële moeilijkheden te brengen, dus elke kilowattuur die men kan besparen is welkom. ​

De studentikoze actie kadert in het EnergyMeasures-project dat energiearmoede wenst aan te pakken in zeven Europese landen: België, Bulgarije, Ierland, Nederland, Noord-Macedonië, Polen en het Verenigd Koninkrijk. In elk van deze landen helpt EnergyMeasures huishoudens gezond en warm wonen voor minder geld. Dit kan een lagere energierekening betekenen en/of een comfortabeler binnenklimaat.

In België gaan Kamp C en SAAMO aan de slag gaan in de stadsregio Turnhout en ruimere omgeving. Ze willen 500 huishoudens bereiken, gespreid over de looptijd van het project. De studenten werken mee aan dit project en gaan vrijdag een eerste keer op pad met praktisch en laagdrempelig advies.

Voor de studenten is een mooie kans om met hun competenties naar buiten te komen, te leren communiceren en te ervaren hoe hun kennis over energie omgezet kan worden in sociaal engagement met een positieve vibe.

Meer weten?

Tiemen Thijssen, docent Energietechnologie
tiemen.thijssen@thomasmore.be

0472 50 93 87

 

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.