Energietechnologie boomt

Energietechnologie boomt

Thomas More noteert meer nieuwe studenten dan vorig jaar

Op maandag 19 september begint de Thomas More-hogeschool het academiejaar 2022-2023 met opmerkelijk meer nieuwe studenten dan een jaar geleden. ​ Het aantal nieuwe studenten stijgt met ongeveer 8 procent. De stijging geldt voor zowel de professionele bacheloropleidingen als voor de graduaatsopleidingen. De opleiding Energietechnologie ziet het aantal inschrijvers meer dan verdubbelen.

  • Tot en met vandaag (13/9) zijn al meer dan 5.000 nieuwe studenten ingeschreven in de graduaats- en bacheloropleidingen van Thomas More. In vergelijking met vorig academiejaar is dat een toename met ongeveer 8 procent.
  • De populairste bacheloropleidingen zijn Bedrijfsmanagement, Toegepaste Psychologie, Verpleegkunde en Interieurvormgeving. De populairste graduaatsopleidingen zijn Programmeren, Orthopedagogie, Elektromechanische Systemen en Accounting Administration.
  • De verdubbeling van het aantal inschrijvingen voor de bachelor Energietechnologie valt op. Opleidingsmanager Peter Alen: 'Nee, ik denk niet dat de toename veel met de huidige energiecrisis te maken heeft. We hebben de opleiding vernieuwd door vanuit een brede scoop te starten en daarna de studenten naargelang hun interesse te laten specialiseren in technologie, duurzaamheid of klimaat. Ook het nieuwe werktraject doet het goed. Er zijn heel wat mensen die een bachelor Energietechnologie op eigen tempo willen behalen. De toegenomen interesse is voor de beroepswereld in elk geval een goede zaak, want de vraag naar professionals in de sector is enorm hoog.'
  • De business- en mediaopleidingen doen het zeer goed.
  • Bij de lerarenopleidingen zien we een stijging en een voorzichtig herstel bij Leraar Lager en Leraar Secundair Onderwijs.
  • Stabilisatie bij Verpleegkunde/Vroedkunde.

Meer informatie

Walter Machielsen, persmedewerker | 0495 32 22 14

( na vrijdag 16//9) Veerle Heyvaert | Directeur Marketing en Communicatie
​| 0473 81 38 96

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.