'Expect More ... die slogan paste wel bij ons'

'Expect More ... die slogan paste wel bij ons'

Thomas More Valentijn Special Grand Cru ❤: Dyonisa en Pieter leerden elkaar kennen op Thomas More, nu wonen ze samen

'Nee, het was geen liefde op het eerste gezicht', lacht Dyonisa. 'We studeerden al twee jaar samen Journalistiek, in dezelfde klas nog wel en we kenden elkaar al best goed, maar het was pas in het begin van het derde jaar dat de klik er kwam. Dat was blijkbaar voor niemand in ons jaar echt een verrassing. Trouwens, er zaten wel zes koppeltjes op Journalistiek. We grapten dan ook soms dat de slogan 'Expect More' heel toepasselijk was voor deze school. Toffe studies én een lief, dat zijn twee vliegen in één klap.'

Ondertussen zijn Dyonisa en Pieter al meer dan drie jaar een onafscheidelijk duo, onlangs kochten ze samen een appartement en vorig weekend zijn ze daar ingetrokken, zoals dat heet. Beiden werken in communicatie en marketing, Dyonisa voor een bedrijf in Sint-Niklaas en Pieter in Hoboken.

Het leek wel alsof Dyonisa en Pieter voor elkaar bestemd waren, want het toeval was hun relatie meer dan gunstig gezind.

'We zaten niet alleen in hetzelfde jaar', zegt Dyonisa, 'maar toevallig kozen we ook dezelfde afstudeerrichting en in het prille begin van onze liefde bleken we ook voor dezelfde eindstage te hebben gekozen, bij Golazo, een evenementenbureau. Handig, want zo konden we elkaar veel zien en samen naar het werk rijden. We leken telkens - toevallig of niet - dezelfde keuzes te maken, dus ja, misschien moest het wel zo lopen.'

​(lees verder onder de foto)

Dyonisa en Pieter hier samen op de proclamatie van Journalistiek
Dyonisa en Pieter hier samen op de proclamatie van Journalistiek

Dat Dyonisa voor Thomas More en Mechelen gekozen had, was trouwens ook al niet evident, want zij is van Kruibeke.

'Nee, eigenlijk, was Antwerpen een veel logischere keuze geweest', aldus Dyonisa, 'maar op de SID-in viel ik meteen voor de aanpak van Thomas More en voor hun kijk op journalistiek. Dus pendelde ik dagelijks drie uur naar Mechelen voor mijn studies. Ik was trouwens nog nooit in Mechelen geweest. Nee, ik heb daar nooit spijt van gehad. Ik ben heel blij met mijn keuze, de campus was top en ook de stad zelf vind ik nog altijd heel fijn.'

Hoewel, volgens Dyonisa, niet alle journalistieke stelletjes ​ de eindmeet haalden, kun je dus wel stellen dat Thomas More een vruchtbare voedingsbodem voor de liefde kan zijn, als je er maar hard genoeg voor werkt en het toeval een handje helpt.

'Nee, voor Valentijn doen we niets speciaals', zegt Dyonisa. 'Maar we gaan wel uit eten, een romantisch dinertje, meer moet dat niet zijn.'

Headerfoto © wildflowerphtgrphy

(wm)

 

Campussen Mechelen Onze studenten
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.