'Expo Dubai is een unieke kans'

'Expo Dubai is een unieke kans'

Thomas More-studenten verzorgen onthaal in Belgisch paviljoen

Twintig studenten van de opleidingen Toerisme en Recreatiemanagement en Organisatie en Management van Campus De Vest in Mechelen zijn vertrokken naar Dubai. Daar zullen ze zes maanden lang het onthaal verzorgen van het Belgisch paviljoen op Expo 2020, dé wereldtentoonstelling waar alle deelnemende landen tonen hoe ze aan de wereld van morgen willen bouwen. Voor de Thomas More-studenten is dit een uniek leerproces: mensen van over heel de wereld professioneel te woord staan in verschillende talen. De studenten zijn geselecteerd door BelExpo, de organisatie die de Belgische deelname organiseert.

'Ze mogen daar best trots op zijn', zegt opleidingsmanager Griet Troukens die samen met haar collega's de studenten uitzwaaide (zie foto). 'Ze hebben al hun vaardigheden, hun overtuigings- en wilskracht moeten gebruiken om hun selectie af te dwingen en de taken die ze daar krijgen, passen perfect in hun opleiding. Dit is echt een unieke kans. Ze gaan daar zoveel leren en dit avontuur is een absolute meerwaarde op hun cv.'

De expo in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten start op 1 oktober. Het algemene thema is 'connecting minds, creating the future': samenwerking, innovatie en creativiteit op wereldvlak bevorderen. Het belgisch paviljoen wil de recentste technologische innovaties op het vlak van mobiliteit in de kijker zetten. Het paviljoen is opgevat als een hoge boog met verticale tuinen op de gevels.

In november bezoeken 45 studenten toerisme de Expo in het kader van hun opleiding, en in het voorjaar nog eens 90 studenten van de business-unit.

Meer informatie

Griet Troukens
​Opleidingsmanager Toerisme en Recreatiemanagement

+ 32 (0)495 29 11 12 

 

 

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.