Geelse studenten realiseren projecten met impact

Geelse studenten realiseren projecten met impact

Wo. 29 juni - inhuldiging observatieplatformen H)oogverblindend landschap (Brecht)

In opdracht van Regionaal Landschap De Voorkempen, werkten meer dan 60 studenten van Thomas More samen aan een omvattend project rond landschapsbeleving. ​ Zowel studenten van de opleiding Agro- en Biotechnologie (Milieubeheer), de lerarenopleiding in Vorselaar als de studenten van de bachelor Bouw waren betrokken. De vier nieuwe observatieplatformen zijn de kersen op de taart. Het observatieplatform in Stabroek biedt de bezoeker de gelegenheid om een rustmoment te creëren. In Wuustwezel, Achterbroek en Brecht vormen de observatieplatformen voor de bezoeker een fijn podium om het landschap te ontdekken.

Tijdens het openingsmoment kan men de nieuwe fiets- en wandellussen, de educatieve pakketten en de observatiepunten in Brecht, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel ontdekken. De nieuwe uitkijkplekken tillen het landschap letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

De studenten Bouwen die de platformen realiseerden, gingen van start met de ontwerpfase, bedachten een constructie die aan de eisen en het budget van hun klant voldeed en ​ werkten, gewapend met de feedback van de opdrachtgever, een finaal ontwerp uit. Daarna volgden de uitvoeringsdossiers en de realisatie.

Educatieve pakketten

Daarnaast werkten 3 studententeams van de lerarenopleiding educatieve pakketten voor kleuter- en lager onderwijs uit. Het blijkt immers dat kinderen en jongeren niet gewoon zijn om naar landschappen te kijken. Ze beléven het landschap niet. De studenten van de lerarenopleiding zochten daarom naar methodieken om het kijken naar landschappen bij kinderen en jongeren te versterken. Afhankelijk van de leeftijd maakten ze hierbij gebruik van brillen (een historische bril, een levende bril, een patronenbril en een seizoensbril) of van een tetraëder met 4 ‘kijkvlakken’ om zo het landschap te leren kennen.

Praktisch

  1. Woensdag 29/06: Inhuldiging van de observatieplatformen Noorderkempen.
    1. Tijdstip: Om 16u aan het platform in Brecht.
    2. Locatie: Kooldriespark, Brecht (natuurgebied).
    3. Parkeren: Cuvee hoeve (Boudewijnstraat 20, Brecht) en van daaruit het natuurgebied inwandelen. De precieze locatie bevindt zich dan langs de tweede hefboom rechts. 

Contact

Michaël Cassaert, docent Milieubeheer Thomas More

+32 472 38 61 10

Inge Van Genechten, docente Bouw Thomas More

+ 32 496 44 55 59

Lieveke Hellemans, docente Lerarenopleiding Thomas More

+32 494 423170

 


linksboven: Balen, rechtsboven Ravels, onder Ravels en Rijkevorsel

Andere projecten Bouw

Vurige scouts in Ravels

Voor de Scouts in Ravels ontwierpen de tweedejaarsstudenten Bouw een speelelement en een heus amfitheater. In dit mooie amfitheater mocht een vuurelement uiteraard niet ontbreken.

Woensdag 29/06: Inhuldiging Ravels (Scouts)

  1. Tijdstip: 19u
  2. Locatie: Jachtweg 42c – 2380 Ravels

Voor Toerisme Balen zetten de studenten hun schouders mee onder Expeditie Buitengewoon, een 3-daagse wandeltrektocht voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Na afloop van de tweede dagtocht kunnen de gezinnen overnachten in een buitengewoon verblijf dat voortkwam uit de creatieve breinen van de studenten.

https://www.ontdekbalen.be/doen/wandelen/expeditie-buitengewoon

Op een kinderopvang vol actieve kleintjes zijn stimulerende speelelementen een absolute must als je het aan Kinderclub Sint-Jozef in Rijkevorsel vraagt. Een kolfje naar de hand van de studenten Bouw. (foto's onder)

Voor GVB De Springplank, een vrije basisschool in Lille, werkte het team aan een nieuwe inrichting voor de speelplaats. Het einddoel? Een groenere en aantrekkelijkere speelplaats creëren!

Een team van negen studenten ging aan de slag voor Leef vzw in Ranst, die volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Voor hen toverden de studenten een oude schuur op het terrein om tot een aantal multifunctionele en creatieve ruimtes. (foto linksboven)

De Waaiburg is een organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg. Voor hun dagcentrum Kameleon in Herentals, dat zich richt tot gezinnen met kinderen tussen 6 en 18 jaar, ontwierp ook dit studententeam enkele uitdagende speelelementen.

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.