Gen Zoo - wtfmedia!? Maak kennis met het mediatalent van morgen

Gen Zoo - wtfmedia!? Maak kennis met het mediatalent van morgen

ZooMedia, mediaproject van Thomas More-studenten, organiseert netwerkevent in Zoo van Antwerpen

'Alles begint bij TikTok.' 'Altijd die kutadvertenties!' 'We scrollen onszelf bewusteloos.' Straffe uitspraken die de mediastudenten van Thomas More presenteren op Gen Zoo - wtfmedia!? Op maandag 23 oktober delen ze hun ideeën over media met 250 professionals uit de mediasector en stellen ze hun platform ZooMedia voor. Geen betere locatie om de beestige creaties van deze Gen Zoo'ers te leren kennen dan de Zoo van Antwerpen, waar het netwerkevent plaatsvindt.

De mediacampus van Thomas More in Mechelen is de thuis van 1.500 jonge mediamakers, die sinds vorig jaar beschikken over hun eigen platform zoomedia.be. Hierop maken deze Gen Zoo-studenten zélf wat ze graag willen zien en horen. Videoreportages, podcasts, mustreads, socialmediastories en mediashows over alles wat jongeren cool & happening vinden.

Voor het eerst wil ZooMedia de creaties én de ideeën van deze studenten graag delen op het event Gen Zoo – wtfmedia!? Op deze avond presenteren de Gen Zoo'ers hun inzichten over mediatrends, merkverhalen, digitale ontwikkelingen en journalistieke trends, en dit alles via 9 prikkelende stellingen.

De genodigden zijn circa 250 gasten uit de mediasector. Die krijgen de kans om te netwerken met al dat jonge mediatalent én hun voordeel te doen met de mogelijkheden die de mediacampus van Thomas More biedt: van stages over onderzoek tot partnerships.

 

Programma: 

17.00-18.30u  Gen Zoo welcome zone 

Professionals, studenten en docenten uit de mediasector united. Ook: eerste kennismaking met ZooMedia, zooveel om mee uit te pakken.

18.30-19.30u  Gen Zoo wtfmedia?! Showcase.

Hoe denken jongeren over media? Welke mediaproducten vinden ze leuk en welke maken ze zelf? Studenten van ZooMedia presenteren 9 pittige stellingen over media en laten Gen Zoo zelf aan het woord. Met beestige interviews, verhelderende slideshows en verrassende video's.

19.30-21.30u   Gen Zoo twisted networking zone . Met een hapje en een drankje.

Frederik Van den Bril
Frederik Van den Bril Persverantwoordelijke

Gen Zoo is een organisatie van ZooMedia, het platform van de mediacampus van Thomas More, in samenwerking met de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen). Gen Zoo’ers zijn jonge mediamakers in de breedste zin: content-creators, storytellers, multidisciplinaire creatievelingen, merkstrategen, radio-hosts, productionele en technische fixers, problem-solvers, socialmediareporters, podcastmakers, copywriters, videojournalisten, brandbuilders, reclamemakers, designers, digital developers, prompt editors… Vanuit onze media-, communicatie- en entertainmentopleidingen stomen we ze graag klaar voor jou.

www.zoomedia.be

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.