Gered van de vuilnisbelt

Gered van de vuilnisbelt

Repaircafé XL - woe. 23/11 Campus Geel - Studenten en docenten Elektromechanica geven je toestellen een tweede leven

Op woensdag 23 november gooit het Repaircafé XL voor de eerste keer de deuren open. Place to be? De Geelse campus van Thomas More. De studenten en docenten Elektromechanica gaan vol enthousiasme aan de slag om jouw defecte toestellen te repareren. Duurzaam, gratis én een leuke dag gegarandeerd. De burgemeester van Geel, Vera Celis, komt alvast een kijkje nemen, net als ziekenhuisdirecteur Jan Flament. Een vrije bijdrage is welkom. Want dat bedrag gaat naar het nieuwe kinderziekenhuis Planeet Goudgeel.

Levensduurte

Al maandenlang zien we de kost van levensonderhoud in ons land alleen maar stijgen. Alles wordt steeds duurder en dat baart zorgen. De docenten en studenten van de opleiding Elektromechanica op Thomas More Campus Geel dachten na over hoe zij hun steentje bij konden dragen om de levensduurte te temperen en ze kwamen op de proppen met een Repaircafé. Daarvoor trokken ze alle registers open en dus organiseren ze nu een heuse ‘XL’ editie.

Heb je defecte huishoudtoestellen, fietsen, tuingereedschap, speelgoed, kledij …? Dan is het Repaircafé XL van Thomas More campus Geel dé place to be! De studenten en docenten van Thomas More én de KU Leuven proberen met plezier om je spullen een tweede leven te geven. Zo redden ze heel wat ‘ten dode’ opgeschreven toestellen van de vuilnisbelt en spelen ze ook in op het principe van de circulaire economie én duurzaamheid.

Ook IT-, voedings- en fiscaal advies

Geen defecte toestellen, maar wel problemen met de installatie van software op je laptop, tablet of smartphone? Ook onze IT-studenten staan je graag bij met raad en daad. Voedings- of fiscaal advies nodig? Ook daarvoor kan je dankzij de studenten Voedings- en Dieetkunde en de businessopleidingen, terecht bij het Repaircafé XL!

Docent Elektromechanica Erwin Van de Put: 'We willen onze studenten wijzen op het belang van dienstverlening, op het belang van kennisdeling. We leren hen waarden bij over het belang van iets doen voor een ander en het effect dat dat kan hebben op iemand. We hopen dat ons Repaircafé een reguliere ontmoetingsplaats kan worden en dat het de banden tussen de hogeschool en de samenleving kan versterken.'

Goed doel

Ook de stad Geel én het ziekenhuis in Geel zijn betrokken bij het Repaircafé XL. ​ Zo zal het ziekenhuis toestellen leveren die de studenten kunnen repareren. Bij elke herstelling kunnen de deelnemers trouwens een vrije bijdrage doen. Deze bijdrage gaat integraal naar Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis van de stad Geel. Het Repaircafé XL kan ook rekenen op de medewerking van Repair Café Vlaanderen, die de studenten in hun activiteiten ondersteunt.

Een Repaircafé zou niet compleet zijn zonder een drankje. Tijdens de herstellingswerken kan men ontspannen in een echt café.

Praktisch

Repaircafé XL

  • Thomas More Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel.
  • Woensdag 23 november van 11.30 tot 21 uur (bezoek burgemeester 14.30 u.)
  • Gratis / vrije bijdrage

Meer informatie

Erwin Van de put

erwin.vandeput@thomasmore.be

0477 99 37 37

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.