Handen wassen: zo doe je dat

Handen wassen: zo doe je dat

Docenten Verpleegkunde Thomas More maken filmpje over handhygiëne voor schoolkinderen

Persbericht 14 mei 2020

Maandag – en voor sommige leerlingen vrijdag al – gaan de scholen opnieuw open. Voor een beperkte groep en met de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. In de bestrijding van het coronavirus spelen afstand en hygiëne een cruciale rol. Zoals handen wassen. Maar hoe doe je dat op de beste manier? Daarover maakten de docenten van de opleiding Verpleegkunde van Thomas More in Mechelen een verhelderend instructiefilmpje dat scholen kunnen gebruiken bij de heropstart.

Veel scholen hebben extra maatregelen genomen. Stickers om te helpen de afstand te bewaren en extra lavabo’s zodat alle leerlingen regelmatig de handen kunnen wassen. En filmpjes om kinderen en jongeren duidelijk te maken hoe de nieuwe schooldag eruit zal zien en wat er van hen verwacht wordt.

In de talrijke voorbeelden die we de afgelopen dagen hebben zien circuleren, gaat het wat de handhygiëne betreft niet altijd goed. Extra lavabo’s zijn natuurlijk oké. Maar wat als je na het wassen de vieze kraan – reken maar dat die vies is! – met je schone handen dichtdraait? Weg schone handen!

Hoe je dat beter kan aanpakken? Daarover maakten Verpleegkunde-docenten van de Thomas More-hogeschool in Mechelen een duidelijk instructiefilmpje.

Je vindt het filmpje op

Meer informatie

Annelies De Bruyne
Annelies De Bruyne Docente Verpleegkunde

 

Verpleegkunde Campus Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.