Het bekroonde Virtual Speech (UK) komt naar Campus Mechelen

Het bekroonde Virtual Speech (UK) komt naar Campus Mechelen

De VR & AI-toepassing helpt leerlingen bij spreekangst.

Het bezoek van Virtual Speech kadert binnen XR Inspire. Een inspiratiedag voor leerkrachten over extended reality (XR) die op maandag 22 januari plaatsvindt op de hogeschool Thomas More (Campus De Ham - Mechelen). Het expertisecentrum Duurzaam Ondernemen & Digitale Innovatie en Lerend Netwerk XR organiseren het event.

XR Inspire maakt deel uit van een groter XR-actieplan van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Weyts wil scholen aanmoedigen om extended reality-toepassingen te integreren in het beroeps- en technisch onderwijs. Hij voorziet ook didactische ondersteuning voor scholen die met deze technologie aan de slag willen gaan.

Op XR Inspire kunnen leerkrachten workshops en inspiratiesessies volgen. Eén daarvan wordt gegeven door Virtual Speech, een bedrijf uit Londen dat VR en AI inzet om retorische angst te overwinnen. Leerlingen maar ook leerkrachten krijgen met deze toepassing realistische scenario's om spreken voor een publiek te verbeteren. Inclusief feedback. Het bedrijf wil hen op die manier 'empoweren' in de klas. Virtual Speech won hiermee al verschillende awards. Naast deze demo, kunnen leerkrachten er ook VR-trainingen volgen om hout te bewerken, virtueel te lassen, eenvoudige 360° video's te leren maken,… De volledige dagindeling en extra toelichting vind je hier.

In oktober vond de eerste XR Inspire plaats. In Kortrijk werd toen de nadruk gelegd op 'nijverheid' en 'bouw' als studiedomeinen. In november was Hasselt aan de beurt met het thema 'zorg'. Nu is het dus aan Mechelen. Op Campus De Ham van hogeschool Thomas More zullen op 22 januari vooral algemene vakken worden belicht. Vanuit heel Vlaanderen ontmoeten directies, coördinatoren en leerkrachten van secundaire zorgscholen elkaar om kennis op te doen over de mogelijkheden van XR-technologie voor hun opleidingen.

Story image
Alexander Vanhulsel Researcher Expertisecentrum Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie, Thomas More-hogeschool
Geraldine Jacobs Communicatieverantwoordelijke Onderzoek, Thomas More-hogeschool

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.