Hollywood-kortfilms van studenten in première

Hollywood-kortfilms van studenten in première

19 mei I Filmhuis Mechelen

Naar Los Angeles vliegen om twee weken later terug te keren met je eigen kortfilm? Studenten en alumni van Thomas More maakten het dit voorjaar mee, tijdens het Hollywood Bootcamp van Campus De Ham. Hun 16 shorties gaan zondag 19 mei in première in Filmhuis Mechelen.

16 studenten en alumni van Thomas More trokken eerder dit jaar naar Tinseltown, beter bekend als Hollywood, om er in het walhalla van de cinema hun regiedebuut te maken. Ze vertrokken in Mechelen met een eerste idee op papier. Ter plaatse leerden ze van LA-based professionals alle in & outs van het maken van een kortfilm. Ook de cast waarmee ze filmden was lokaal talent. Theorie werd meteen praktijk, want twee weken later gingen ze huiswaarts met hun film op zak. De 16 creaties zijn nu zondag voor de allereerste keer te zien in Filmhuis Mechelen. Docenten Piet Sonck en Renate Breuer aan de mediacampus De Ham begeleidden de studenten op hun trip. Sonck, naast docent ook regisseur:

“Iedereen wil mee. Elk jaar is er massaal veel belangstelling. Logisch, want het kan de kickstart van een mediacarrière betekenen. Maar vergis je niet, het bootcamp in LA is niet enkel fun & sun. Door die krappe deadline is het ook hard werken. Maar als je dan terugkomt met een film die zo goed als klaar is, is dat kicken.”

Het is al de derde keer dat mediacampus De Ham het bootcamp organiseert. Goed voor 45 kortfilms in totaal, ondergebracht onder het label 'Tinseltown Tales'. Ook komend academiejaar volgt er een Hollywood Bootcamp. Een concept dat smaakt dus. Recent nog werd het project zelfs genomineerd voor de Ultimas, de Vlaamse cultuurprijzen.

Praktische info

  • Locatie: Filmhuis Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
  • Deuren: 11u30
  • Aanvang: 12u00
Renate Breuer Docent Media & Entertainment Business, Thomas More-hogeschool
Story image

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.