Innovatie in onderwijs

Onderwijsprojecten van de studenten uit onze Lerarenopleiding

Thomas More Campus Geel – woe 14 juni – 19 tot 21 uur
​Thomas More Campus Vorselaar – do 22 juni – 18 tot 21 uur

Studenten van de Lerarenopleiding van Thomas More stellen hun onderwijsprojecten voor aan mensen uit het werkveld. Zij doen dit op 14 juni op de Geelse Campus en op 22 juni op campus Vorselaar. Ook het grote publiek is welkom. Aanvangsbegeleiding, mentaal welzijn op school, ouderbetrokkenheid, effectief leren … het zijn maar een paar thema’s waarmee de studenten aan de slag gingen. Mensen uit het onderwijs vinden er bruikbaar materiaal dat ze zelf in hun lessen kunnen gebruiken. En er is ook aandacht voor het navormingsaanbod van de Lerarenopleiding en voor de trajecten voor zij-instromers om leraar te worden.

Innovatie in de praktijk

De studenten van de Lerarenopleiding van Thomas More beperkten zich het voorbije academiejaar niet tot platgetreden onderwijspaden en gingen op zoek naar innovaties die direct in de praktijk kunnen toegepast worden. De resultaten van ​ hun onderwijsprojecten stellen zij voor op een beurs. De studenten willen hiermee op de eerste plaats mensen uit het brede werkveld bereiken. Leerkrachten uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs vinden er bruikbaar materiaal waar ze op hun school zelf mee aan de slag kunnen gaan. Maar ook het grote publiek is welkom.

(Lees verder onder de foto)

Story image

Brede waaier aan projecten

De onderwijsprojecten die voorgesteld worden zijn goed voor een brede waaier aan onderwerpen. Tijdig detecteren van faalangst bij leerlingen, een inleefspel om te leren omgaan met pestgedrag, communicatie met anderstalige ouders, differentiëren binnen de klasgroep… het zijn maar een paar onderwerpen, die door de studenten onder de loep genomen werden. Ze stellen ze graag voor aan al wie er belangstelling voor heeft.

De bezoekers van de beurs kunnen ook snuisteren in het aanbod van het Nascholingscentrum Onderwijs en er alle trajecten verkennen voor zij-instromers, die leraar willen worden of een extra vakbekwaamheid willen behalen.


Praktisch

Onderwijsbeurs en netwerkreceptie

  • Thomas More Campus Geel – Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
    ​woensdag 14 juni van 19 tot 21 uur
  • Thomas More Campus Vorselaar – Lepelstraat 2, 2290 Vorselaar
    ​donderdag 22 juni van 18 tot 21 uur
Meer informatie
​Elien Sneyers | Beleidsmedewerker & Onderzoekscoördinator | ​ 0484 40 21 55

 

 

Campus Geel Campus Vorselaar
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.