Innovatieprijzen Thomas More voor een VR-pakket, een escape room en een IT-platform

Innovatieprijzen Thomas More voor een VR-pakket, een escape room en een IT-platform

Op 12 mei reikte Thomas More de More ICE Awards uit, de innovatieprijzen van de hogeschool. De externe jury had een moeilijke klus om uit de finalisten de winnaars te kiezen in de categorieën van de ondernemingshub ICE Cube: innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Uiteindelijk kaapten studenten Verpleegkunde van Campus Lier de prijs in de categorie Innovation weg, studenten van de lerarenopleiding in Turnhout wonnen in de categorie Creativity en de prijs voor Entrepreneurship ging naar IT-studenten uit Geel.

Indivirtueel klinisch redeneren is de naam van het project van verpleegkundigen in spe Stephanie De Geus en Shauni Wouters. Zij ontwikkelden een programma om klinisch te leren denken, een van de basiscompetenties in de verpleegkunde, met de hulp van Virtual Reality.

Story image

In de categorie Creativity won Teach Future Proof. Sofie Coomans, Lenka van Dingenen, Victoria Crols en Iman Anzagh van de opleiding Leraar Lager Onderwijs in Turnhout ontwierpen een escape room voor de klas waar 'computional thinking' en genderidentiteit aan elkaar gekoppeld worden. Hun pakket is kant-en-klaar en beschikbaar voor leerkrachten zonder extra kosten.

Story image

In de categorie Entrepreneurship haalde Lancero het: een inmiddels al succesvol IT-platform, ontwikkeld door studenten Dries Augustyns en Bradley Vangelder van de IT Factory in Geel om virale wachtlijsten op te zetten en te integreren in de eigen website.

Story image

De jury bestond uit Sofie Mols, directeur Innovatie & internationalisering van Thomas More, Ellen De Weerdt, projectcoördinator ondernemerschap Stad Mechelen en Manestarters en Koen Snoeckx, bezieler van Moktamee.

Meer informatie

Kristien Denteneer
​+ 32 (0)472 99 49 66 

Alle info over het event vind je terug via de projectwebsite

 

Onze studenten
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.