Innovation Fair onthult bijzondere ontwerpen

Innovation Fair onthult bijzondere ontwerpen

29 mei I Campus Geel

Nu woensdag organiseren studenten Elektromechanica van de Thomas More-hogeschool hun Innovation Fair op Campus Geel. Dan presenteren ze hun ingenieuze ontwerpen waar ze het afgelopen academiejaar aan hebben gesleuteld aan een jury van professionals.

Van een schilderrobot voor personen met een beperking over een automatische carrousel-parkeergarage die auto’s in de hoogte stapelt tot een ingenieus keukenapparaat dat het ontbijtproces vereenvoudigt of technische puzzels voor promotie van STEM-richtingen bij leerlingen… Het is maar een greep uit de ontwerpen van de bachelorstudenten Elektromechanica van Thomas More. Woensdag 29 mei presenteren ze hun designs aan het grote publiek tijdens de Innovation Fair op Campus Geel. Ze vertrokken als team vanuit een tekortkoming op de markt en werkten op basis van klanteneisen een concreet projectidee uit tot een technisch haalbaar concept of prototype. “Van idee tot ontwerp” heet het project. Paul Janssen, docent aan de Thomas More-hogeschool:

"Niet alleen technische aspecten zijn belangrijk, maar ook de soft skills om van een leeg blad tot een finaal product te komen. Het teamwork dat ontstaat tijdens het creatieve en technische proces is bijzonder leerrijk voor onze professionele bachelors Elektromechanica."

De thema's dit jaar waren duurzaamheid en ecologie. De studenten mochten tijdens deze editie ook samenwerken met externe opdrachtgevers waaronder Agoria, de federatie van de technologische industrie. Een aanpak die ook op enthousiasme kon rekenen van de studenten zelf:

"Dit project is echt een goede voorbereiding op het bedrijfsleven. We hebben veel vergaderd en goed gepraat. Zo'n stevige basis is nodig als je met een team een idee wil uitwerken tot een prototype. Met dank ook aan onze begeleidende docenten."

Woensdag stellen de studenten hun projectideeën dus voor aan alle geïnteresseerden. Elk team bemant er een stand en haalt alles uit de kast om zijn idee te verkopen via een boeiende pitch. Iedereen is welkom.

Praktisch

  • Woensdag 29 mei 2024 van 11.00 tot 15.30 uur
  • Campus Geel, Thomas More-hogeschool, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
Paul Janssen Projectverantwoordelijke, Thomas More-hogeschool
Story image

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.