Jef Vermassen opent academiejaar Universiteit Derde Leeftijd aan Thomas More

Jef Vermassen opent academiejaar Universiteit Derde Leeftijd aan Thomas More

De bekendste strafpleiter van ons lans komt vertellen over moordenaars en hun motieven.

Op 3 oktober start op Campus Geel het nieuwe academiejaar van Universiteit Derde Leeftijd. Coördinator Jurgen Basstanie (Thomas More-hogeschool): "Een wekelijkse lezingencyclus voor iedereen die vinger aan de pols wil houden van wat er leeft op sociaal, politiek, economisch en cultureel vlak."

Jurgen Basstanie: "Jef Vermassen brengt het onthutsende verhaal van de menselijke wreedheid in al haar facetten. Moordenaars zijn en blijven mensen, hoe monsterachtig hun daden ook lijken. Ze komen uit alle rangen en standen." Meester Vermassen belicht de vele gezichten van moord – van partnerdoding tot genocide – en ontleedt haarscherp de motieven van de dader. Muzikale omlijsting wordt gebracht door klavecinist Denis Roosen en barokcelliste Herlinde Verheyden van Kapellmeister.

Boeiende mix van onderwerpen

De lezing van Jef Vermassen is het startschot van een hele reeks lezingen over actuele en maatschappelijke relevante onderwerpen, gebracht door vooraanstaande sprekers. De oceaandiplomatie (Sophie Mirgaux), het onderwijsbeleid (Wouter Duyck), België in Europa (Koen Geens), democratie (Tinneke Beeckman), de ecologische economie (Brent Bleys), een kerk die luistert (oud-bisschop Luc Van Looy). Het is maar een greep uit het aanbod van 25 voordrachten door academici, politici en specialisten.

Basstanie: "Universiteit Derde Leeftijd van Thomas More is ondertussen een vaste waarde geworden in het vormingsaanbod van de regio. Wij zijn dan ook heel blij dat we opnieuw een boeiend programma hebben samengesteld. De Universiteit Derde Leeftijd richt zich natuurlijk op een iets ouder doelpubliek, maar iedereen is welkom."

Het volledige overzicht van de lezingen vindt u op www.thomasmore.be/udl en in de folder in de bijlage.

Moordenaars en hun motieven

De openingslezing door Meester Vermassen op dinsdag 3 oktober 2023 is meteen de start van de wekelijkse lezingencyclus.

De lezingen hebben telkens plaats op dinsdag om 14.15 u op de campus van Thomas More langs de ring in Geel (Kleinhoefstraat 4). De campus is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (pendelbus vanaf het station te Geel).

Koffiepauze door ‘Zorg voor werk’

Na afloop van de lezing is er koffie en gebak verzorgd door de cliënten en medewerkers van het MPI Oosterlo, partner van Thomas More in het ‘Zorg voor werk’-project. De koffie wordt in dit sociale project gesponsord door Miko Turnhout.

Praktisch

Opening academiejaar Meester Jef Vermassen

  • Moordenaars en hun motieven
  • Dinsdag 3 oktober 2023, 14.15 uur
  • Thomas More Campus Geel, Kleinhoefstraat 4

Universiteit Derde Leeftijd

  • Wekelijks op dinsdag van 14.15 u tot 16.45 u
  • Van 3 oktober 202 t.e.m. 30 april 2024
  • 10 euro voor één lezing, inclusief koffie/thee
  • 80 euro voor tien lezingen; 45 euro voor vijf lezingen
UDL-brochure_2023-2024.pdf 447 KB

 

Meer info?

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.