Jobbeurs op de Geelse Campus

Jobbeurs op de Geelse Campus

Met 205 bedrijven weeral volzet

Op woensdag 19 februari gaat op de Geelse campus van Thomas More en de KU Leuven de jaarlijkse jobbeurs door. Niet minder dan 205 bedrijven en organisaties uit heel Vlaanderen en uit Nederland stellen er hun vacatures voor. Daarmee is de jobbeurs net zoals vorig jaar helemaal volzet en heeft men weer een aantal bedrijven moeten teleurstellen. Niet alleen de laatstejaarsstudenten, ook al wie op zoek is naar een (andere) job is welkom.

Naast de 35ste jobbeurs is er een Toekomstdag met opleidingen en workshops voor leerlingen uit arbeidsgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren en krijgen over beide opties een brede waaier aan informatie.

Een nooit geziene “war for talent”

Het gaat nog altijd goed op de arbeidsmarkt, bedrijven voeren noodgedwongen een echte “war for talent”. Net zoals vorig jaar vlogen alle beschikbare plaatsen op de jobbeurs van Thomas More in Geel de deur uit. De 205 standen bleken ook dit jaar weer niet te volstaan om alle geïnteresseerden een plaatsje te geven. Bedrijven die wat te lang wachtten om zich in te schrijven, visten achter het net en staan op de wachtlijst.

De 35e jobbeurs op de Geelse campus van Thomas More richt zich niet alleen op de studenten van Thomas More en de KU Leuven, die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. Iedereen die een (andere) job zoekt, is welkom.

(lees verder onder de foto's)

 

Online jobbeurs en workshops

De jobbeurs krijgt tot het einde van het academiejaar een virtueel verlengstuk. Op de online jobbeurs hebben de deelnemende bedrijven online een stand en de studenten beschikken er over webruimte om zichzelf voor te stellen. De student maakt een profiel aan en laat een uitgebreid CV achter. Er zijn al 222 bedrijven ingeschreven, zowel bedrijven die woensdag op de jobbeurs aanwezig zijn, als andere. En een paar honderd studenten van Thomas More en de KU Leuven hebben er hun CV gepost.

De studenten hoeven trouwens niet onvoorbereid naar de jobbeurs te trekken. Er staat een mooi aanbod aan workshops voor hen klaar. Ze krijgen daarbij van hun collega’s van Personeelswerk een reeks tips & tricks om te solliciteren, ze kunnen kennismaken met een starterkits voor jonge ondernemers en ze worden wegwijs gemaakt in de wetgeving rond arbeidscontracten en dergelijke meer.

Toekomstdag voor leerlingen van het secundair onderwijs

Naast de jobbeurs is er een Toekomstdag voor leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren. Een dag waarop zij het beste van beide werelden samen vinden, is dan ook een mooie gelegenheid om zich beter te oriënteren. Wie wil gaan werken, kan naar de jobbeurs gaan en een sollicitatietraining volgen.

Wie misschien toch verder studeert, krijgt informatie over het hoger onderwijs. Daarbij gaat heel veel aandacht naar de vijf domeinen waarin Thomas More zowel bacheloropleidingen als graduaatsopleidingen organiseert. Het verschil tussen de twee niveaus staat centraal. Veel leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen zullen zich beter thuis voelen in een graduaatsopleiding. Een graduaatsopleiding kan bovendien een mooie opstap naar een bacheloropleiding zijn. De Toekomstdag wordt georganiseerd met de directies van een aantal secundaire scholen in de Kempen en verwelkomt ongeveer 115 leerlingen.

Meer informatie

In de pers

 

Op sociale media

 

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.