Jobbeurs Zorg en Welzijn opnieuw groot succes. "Interesse stijgt elk jaar"

Jobbeurs Zorg en Welzijn opnieuw groot succes. "Interesse stijgt elk jaar"

Grote opkomst donderdag 7 december op jobbeurs Zorg en Welzijn van Thomas More-hogeschool

Meer dan 600 laatstejaars en 70 rekruteerders ontmoeten elkaar op de jobbeurs Zorg en Welzijn op donderdag 7 december in campus Turnhout van Thomas More. "Onze studenten zijn gegeerd op de arbeidsmarkt", klinkt het.

Op de derde editie van de Jobbeurs Zorg en Welzijn zullen maar liefst 70 zorginstellingen- en organisaties een stand bemannen en in gesprek gaan met toekomstige medewerkers. Een win-win zowel voor werkgevers als laatstejaarsstudenten.

Koen Cleymans, coördinator van de jobbeurs: "We zien dat er veel vraag is in de sector naar geschoold en gemotiveerd personeel. Voor hen komt deze jobbeurs dus als geroepen. Voor onze studenten is het dan weer een geweldig opportuniteit om toekomstige werkgevers te ontmoeten."

De Thomas More-hogeschool is niet aan zijn proefstuk toe. Dit is al de derde editie van de Jobbeurs Zorg en Welzijn. "Vorig jaar waren er nog 65 deelnemende organisaties, nu zitten we al aan 70. Je ziet dus dat de interesse alleen maar toeneemt", aldus Cleymans.

Door de krapte op de arbeidsmarkt zit de sector dan ook heel erg verlegen om gekwalificeerd personeel. Koen Cleymans: "Onze studenten zijn heel gegeerd op de arbeidsmarkt. We merken dat ze vroeger en vroeger aan onze studenten beginnen te trekken. De studenten krijgen soms een half jaar tot een jaar op voorhand al een contractvoorstel."

Wat mogen we verwachten? Cleymans: "We zorgen voor fysiek contact én digitale contactgegevens. Op de jobbeurs ontmoeten afstudeerders en rekruteerders elkaar. Achteraf kunnen ze elkaar nog vinden via de digitale organisatie- en sollicitatiegids."

Praktisch

Locatie: Campus Blairon 800, 2300 Turnhout

Alle info vind je op de website.

Koen Cleymans
Koen Cleymans Coördinator Jobbeurs Zorg & Welzijn

Sfeerbeelden vorig jaar:

Organiserende partners

De Thomas More-hgoeschool organiseert dit samen met de partners: het Hoger Instituut voor Verpleegkunde Turnhout (HIVSET), het Sint-Aloysiusinstituut Lier (SAL) en het Sint-Norbertusinstituut Duffel (SNOR).

Welke studenten komen er?

Afstudeerders uit verschillende opleidingen uit Gezondheidszorg en Welzijn. Nieuw in de deze editie: ook bachelors Toegepaste Psychologie en Logopedie & Audiologie én graduaten Orthopedagogische Begeleiding en Maatschappelijk Werk van onze campussen in Antwerpen.

Naast de afgestudeerde bachelors en (post)graduaatsstudenten van Thomas More campus Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen en Turnhout zijn er ook de HBO5-studenten van onze partners ​ SNOR Duffel, SAL Lier en HIVSET Turnhout.

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.