Jobbeurzen Thomas More leggen krapte op de arbeidsmarkt bloot

Jobbeurzen Thomas More leggen krapte op de arbeidsmarkt bloot

Werkgevers staan in de rij voor afstudeerders

Op dinsdag 8 maart organiseert de Thomas More-hogeschool op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver de jaarlijkse jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management. Er nemen meer dan 1.000 studenten en 275 bedrijven aan deel. Op donderdag 10 maart maakt een 70-tal instellingen kennis met 500 nieuwe talenten op de beurs Zorg en Welzijn in Turnhout. Beide beurzen zijn dit jaar nog ONLINE net als de jobbeurs op Campus Geel vorige week met bijna 200 bedrijven. De zoektocht naar geschoolde werknemers in deze en andere sectoren is groot. Stijn Coenen, algemeen directeur van de hogeschool, wijst erop dat de oververhitting van de arbeidsmarkt een structureel probleem is dat om een grondig debat en creatieve oplossingen vraagt

Krapte op de arbeidsmarkt

Door de oververhitting van de arbeidsmarkt zijn er meer jobaanbiedingen dan potentiële werknemers. Dat ondervindt ook Stijn Coenen, algemeen directeur van de Thomas More-hogeschool, dagelijks. Hij krijgt regelmatig telefoon van ondernemers uit zijn netwerk, die om zijn hulp smeken in hun zoektocht naar iemand (m/v/x) om eindelijk een vacature te kunnen invullen.

'We moeten potentiële arbeidskrachten van buiten onze grenzen aantrekken om hen hier een internationale opleiding aan te bieden' - Stijn Coenen, algemeen directeur Thomas More

'Het succes van onze jobbeurzen is significant', zegt Stijn Coenen. 'Het tekort aan arbeidskrachten is een structureel probleem dat creatieve oplossingen vraagt. Ik zie drie mogelijkheden. Ten eerste: een doorgedreven innovatie van de bedrijfsorganisatie met de focus op jobs waarbij 'menselijk handelen' het verschil maakt. Ten tweede: blijvende opleiding en zorg voor medewerkers om uitval in de organisatie tegen te gaan en langdurig werklozen en zieken terug op weg te helpen naar werk. En ten slotte denk ik dat het nodig is dat de arbeidsmigratie op een andere leest geschoeid wordt. Er is een enorme opportuniteit om potentiële arbeidskrachten van buiten onze grenzen aan te trekken door hen hier een internationale opleiding aan te bieden. Eenmaal opgeleid is het voor deze mensen veel gemakkelijker om zich professioneel en maatschappelijk in onze samenleving te integreren.'

Panelgesprek 'Elk talent telt'

Geen gigantische tent met 2 verdiepingen en een gezellige drukte op Campus De Nayer dus, maar wel actie en stof tot nadenken op het scherm. De jobbeurs op Campus De Nayer wordt ingeleid door een panelgesprek 'Elk talent telt'. Tussen 12.30 en 13.30 uur wordt dit gestreamd ​ op www.flandersjobfairs.be vanuit de studio's van Kanaal Z. Het debat gaat over diversiteit en inclusie in het hoger onderwijs én op de werkvloer.

Valery Thijs modereert het gesprek tussen Inge Diels, managing partner talent bij Deloitte, Mariam Harutyunyan, Executive Director van A Seat At The Table (ASATT, Bert Lauwers Decaan van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven en Evelyne Eykelberg, directeur People & Community van de Thomas More Hogeschool.

|Einde Persbericht|


Meer informatie

Stijn Coenen
Stijn Coenen Algemeen directeur, Thomas More-hogeschool

Praktisch

 • Jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management - di. 8 maart 2022 - online:
  www.flandersjobfairs.be
 • Jobbeurs Zorg en Welzijn - do. 10 maart 2022 - online - in samenwerking met
  Hoger Instituut voor Verpleegkunde Sint-Elisabeth Turnhout (HIVSET); Sint-Aloysiusinstituut Lier (SAL); Sint-Norbertusinstituut Duffel (SNOR)
  www.jobbeurszorgenwelzijn.be

Bijlage: programma panelgesprek 8 maart 'Elk talent telt'

12.30 - 13.30 uur op www.flandersjobfairs.be vanuit de studio's van Kanaal Z

Panelgesprek aan tafel:

 • Inge Diels - Deloitte - Managing Partner Talent and a member of the Deloitte Belgium Executive Committee
 • Mariam Harutyunyan, Executive Director van A Seat At The Table (ASATT
 • Bert Lauwers - KU Leuven - Decaan Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen
 • Evelyne Eykelberg - Thomas More - Directeur People & Community
 • Valerie Thys – Host

Het panelgesprek wordt afgewisseld door items in pop-up studio: reportages en interviews.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.