Kerstverlichting op zonne-energie

Kerstverlichting op zonne-energie

Decocity verlicht Campus De Nayer

Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver straalt als nooit te voren. Decocity verlicht de hogeschoolgebouwen nog tot en met de kerstvakantie met kerstbomen en kerstbollen op zonne-energie. Met dit initiatief wil het bedrijf de geslaagde samenwerking met de opleiding Elektronica-ICT in de verf te zetten. Een gewaardeerde geste in deze barre coronatijden, nu licht en warmte tijdens de kerstperiode meer dan welkom zijn.

In 2015 ontwikkelden studenten van Elektronica-ICT van de Thomas More-hogeschool onder leiding van docent-onderzoeker Jurre De Weerdt, kerstverlichting die aangedreven wordt door zonne-energie. Aan dit project gingen heel wat maanden vooronderzoek vooraf. Het resultaat: 30 met zonnepaneeltjes verlichte kerstbomen in het straatbeeld. De vraag voor de ontwikkeling van zongestuurde kerstverlichting kwam van Bloemen Michiels, het vorige bedrijf van Decocity. Zij leverden destijds in onder andere Sint-Katelijne-Waver bloemenmanden om het straatbeeld op te fleuren. De manden hingen meestal aan lantaarnpalen. De haken waar in de zomer korven aanhingen, wilden ze ook in de winter gebruiken voor versiering. De milieuvriendelijke boompjes waren de ideale oplossing.

Elf uur licht

Na afloop van dit project zijn Decocity en Thomas More blijven samenwerken. De onderzoeksgroep EmSys (Embedded Systems) ​ bezorgt jaarlijks honderden besturingssystemen aan Decocity. Emsys, met Jurre De Weerdt als projectverantwoordelijke, maakt deze besturingssystemen volledig zelf (prints, solderen, bestukken …) in de Embedded Factory op Campus De Nayer.

Decocity is zich méér en méér aan het toespitsen op decoratieve verlichting op zonne-energie in het straatbeeld en niet enkel voor kerstbomen of kerstbollen. Deze verlichting is vooral populair omdat het uniek en milieuvriendelijk is. Het is een zonnepaneeltje dat de ledverlichting voorziet van energie. Dit werkt volledig autonoom en biedt dus alleen maar voordelen. De verlichting geeft dagelijks ongeveer 11 uur licht gedurende twee zelf te kiezen periodes. Ook de lichtintensiteit en de kleur van de led-verlichting kan aangepast worden naar wens.

Ook voor Campus De Nayer en onderzoeksgroep Emsys is het succes van dit type verlichting ​ goed nieuws, zowel voor studenten als onderzoekers, die ook in toekomst kunnen rekenen op interessante projecten en structurele samenwerking.

Meer informatie

Contact Decocity:
[email protected]
​+32 (0)477 20 12 15
www.decocity.be

 

Contactpersoon Onderzoeksgroep Emsys:
[email protected]
​+ 32 (0)15 68 83 87

 

 

Campus De Nayer
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.