Kortfilmfestival brengt Hollywood naar Mechelen

Op donderdag 10 oktober vindt de 2e editie van TinselTown Tales plaats. Dat is het kortfilmfestival van de Thomas More-hogeschool. De studenten Media & Entertainment Business tonen dan in het Mechelse Mediaforum (Campus De Ham) hun eigen creaties, met onder andere de kortfilms die ze draaiden tijdens hun Hollywood Bootcamp 2024. Bovendien gaat de nieuwste videoclip van ex-Hooverphonic Luka er in première. Ook die werd gemaakt door de Thomas More-studenten.

Lights, Camera, Action! Voor de 3e keer trokken 16 studenten en alumni van Thomas More afgelopen voorjaar naar Hollywood om tijdens Hollywood Bootcamp hun eigen kortfilm in te blikken. Die tonen ze dus aanstaande donderdag aan het grote publiek. Piet Sonck, docent en filmmaker:

“Onze deelnemers vertrekken met een eerste draft van hun scenario en ze komen terug met een kant-en-klare film. Het is moeilijk te geloven maar ze slagen er toch ieder jaar opnieuw in.” 

Films uit eerdere edities werden bovendien veelvuldig geselecteerd voor filmfestivals over de hele wereld. Enkele jonge filmmakers vielen daarbij zelfs in de prijzen. Zoals onlangs Benjamin Van den Berghe die ‘Best director’ en ‘Best International Short Movie’ binnenhaalde op het L’HIFF in Barcelona voor zijn film ‘Unbearable’. ​ 

Naast de 4 beste kortfilms van Hollywood Bootcamp 2024, komen de jonge makers zelf ook aan het woord tijdens het Media Black Box-panelgesprek. Renate Breuer, eveneens docent en mede-organisator van het project:

“Graag willen wij die avond meteen een nieuwe Hollywood Bootcamp in gang steken, want in het voorjaar van 2025 stappen wij opnieuw op het vliegtuig naar ‘Tinseltown’. De selecties daarvoor starten nu al.” 

Maar TinselTown Tales heeft meer te bieden dan enkel Hollywoodfilms. Het publiek wordt ook nog getrakteerd op de kortfilm ‘Studiogeheimen’, gedraaid in Mechelen tijdens de workshop Summer Shorts. En als kers op de taart gaat op 10 oktober ook de nieuwste videoclip van Luka in première. De zangeres die in 2017 deelnam aan 'The Voice van Vlaanderen' om daarna de nieuwe frontvrouw van Hooverphonic te worden. Vandaag timmert ze stevig solo aan de weg. 

Praktische info 

Donderdag 10 oktober 

Mediaforum - Campus De Ham 

Raghenoplein 21bis 

2800 Mechelen 

Inkom: gratis (inschrijven verplicht via QR-code op de poster) 

Programma 

18u30 - Deuren en rode loper 

19u00-21u00 - TinselTown Tales 

  • Première videoclip Luka 
  • Studiogeheimen (Summer Shorts) 
  • Atychiphobia (Kobe Gerousse) 
  • Faded Trust (Astrid De Ketelaere) 
  • Media Black Box talk 
  • Buried tears (Franka Klein Goldewijk) 
  • Burn-Inn (Margot Van Daele) 

Renate Breuer

Docent Media & Entertainment Business, Thomas More-hogeschool

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.