Krachtige lerarenopleidingen voor uitstekend onderwijs

Krachtige lerarenopleidingen voor uitstekend onderwijs

Thomas More neemt de vlucht vooruit

Hogeschool Thomas More investeert de komende vier jaar 1 miljoen euro in de versterking van haar lerarenopleidingen. “Er is al veel inkt gevloeid over de dalende kwaliteit van ons onderwijs”, zegt Stijn Coenen, algemeen directeur van Thomas More, “maar uiteindelijk is toch vooral de impact van de leraar cruciaal. Het belang van de leraar en hoe die is opgeleid, kan niet overschat worden. Daarom geven we een forse financiële impuls om met onze lerarenopleidingen het verschil te kunnen maken.”

De lerarenopleiding zit al te lang in de hoek waar de klappen vallen: haar instroom zou te zwak zijn, de inhoud te soft, de afgestudeerden onvoldoende voorbereid… Thomas More neemt nu de handschoen op met een positief verhaal dat de krachtig opgeleide leraar opnieuw centraal stelt. Een investering van 1 miljoen euro zet die ambitie stevig in de verf.

Met Tim Surma, directeur van het Expertisecentrum voor Onderwijs en Leren, heeft de hogeschool een van de meest gezaghebbende stemmen in het hedendaagse toegepaste onderwijsonderzoek in huis. Zijn pleidooi voor de basics van goed leraarschap – een rijke kennisbasis, effectieve didactiek en klasmanagement – vindt gretig gehoor in de Vlaamse klaslokalen. Thomas More schakelt nu een versnelling hoger met de ontwikkeling van een evidence-informed en kennisrijk kerncurriculum voor de lerarenopleiding, gevoed door de inzichten die door het Expertisecentrum voor Onderwijs en Leren ontwikkeld en ontsloten worden. Hetzelfde verhaal dragen we ook consequent uit in het navormingsaanbod voor het werkveld.

“Robuust vakmanschap, daar heeft ons onderwijs nu nood aan”, zegt Surma. “Samen met onze lerarenopleidingen zetten we de komende vier jaar onze schouders onder herkenbare Thomas More-curricula waarin studenten het ambacht ten volle in de vingers kunnen krijgen, op basis van wat écht werkt, voorbij de mythes en de pedagogisch-didactische loopgraven waarin ons onderwijs verzeild is geraakt.”

“Er beweegt iets, en dat momentum willen we niet laten voorbijgaan”, zegt Stijn Coenen. “Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee meer dan een steen verleggen om meer studenten te overtuigen de stap naar het onderwijs te zetten, hen de juiste tools mee te geven en duurzaam aan boord te houden. Want in krachtige lerarenopleidingen ligt de sleutel voor uitstekend onderwijs.” ​

Stijn Coenen en Tim Surma staan u graag te woord:

Stijn Coenen
​Algemeen Directeur
​0484 69 87 24
stijn.coenen@thomasmore.be
Tim Surma
​Directeur Expertisecentrum Onderwijs en Leren
​0498 26 99 04
tim.surma@thomasmore.be

Afspraken voor fysieke interviews graag afstemmen met:

Els De Troch
​Directeur Communicatie
​0477 53 37 23
els.detroch@thomasmore.be

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.