Lerarenopleiding Thomas More wint M-award

Lerarenopleiding Thomas More wint M-award

Unieke expertklas 'Mediawijsheid' ontwikkelt lessen en didactisch materiaal voor basisonderwijs

Wijs met (sociale) media omgaan: het is een hot item in tijden van cyberpesten, sexting en fake news. Hoe leer je kinderen op een speelse manier hoe ze slim op het internet gaan en waar ze op moeten letten als ze hun favoriete app gebruiken? ​ De expertklas Mediawijsheid van de Thomas More-lerarenopleiding in Mechelen leert juffen en meesters in spe wat mediawijs is en hoe ze dat aan ook aan hun pupillen kunnen aanleren. De in Vlaanderen unieke aanpak en opzet van dit opleidingsonderdeel wist bovendien de M-Award voor Mediawijs Beleid in de wacht te slepen.

Laatstejaarsstudenten Leraar Lager Onderwijs kunnen in hun derde jaar kiezen voor een expertklas ​ ‘Mediawijsheid’. Ze leren daarbij hoe ze op een 'wijze' manier met (sociale) media kunnen omgaan, hoe ze die kunnen gebruiken, welke valkuilen ze moeten vermijden, en vooral hoe ze zelf hun toekomstige leerlingen 'mediawijzer' kunnen maken. Ze werken workshops uit voor de lagere school en ontwikkelen didactisch materiaal. Daarbij werkte de opleiding onder meer samen met Ketnet en het kenniscentrum Mediawijs.

De M-awards zijn een initiatief van het Kenniscentrum Mediawijsheid. Het centrum wil met deze prijzen zichtbaarheid geven aan initiatieven en projecten die mediawijsheid in de kijker zetten.

De winnaars van de M-Awards 2020 zijn bekend!

Meer informatie?

Lise De Boeck, lector expertklas ‘Mediawijsheid’
[email protected]
​Tel. 0498 30 46 32

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent van de provincie Antwerpen. Thomas More is een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

Thomas More News
Zandpoortvest 60
2800 Mechelen