Maak zelf een bruisbal of print je naam als sleutelhanger met een 3D-printer

Maak zelf een bruisbal of print je naam als sleutelhanger met een 3D-printer

Thomas More en KU Leuven organiseren samen heel wat toffe activiteiten op de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november van 13 tot 17u op Campus De Nayer

De Thomas More-hogeschool en KU Leuven hebben een gevarieerd en boeiend programma in elkaar gebokst voor de Dag van de Wetenschap. Jong en oud kan er komen ontdekken, proeven en proberen – allemaal gratis.

Frederik Van den Bril van de Thomas More-hogeschool: “Jonge mensen warm maken voor wetenschappen en technologie, wij doen zowel op de hogeschool als op de universiteit eigenlijk niets liever. De collega’s hebben voor de Dag van de Wetenschap dan ook allerlei dingen voorbereid die geknipt zijn voor kinderen om kennis te maken met de wondere wereld van de wetenschap.”

Yves Persoons van KU Leuven: “Campus De Nayer is de place to be op de Dag van de Wetenschap. Je kan hier een perfect complementair en spectaculair aanbod ontdekken dankzij de samenwerking tussen Thomas More en KU Leuven. Voor jonge mensen met interesse in wetenschap is dit echt de plek bij uitstek om een leuke dag te beleven.”

Een kleine greep uit het ruime aanbod

  • Maak een bruisbal en relax

Maak je eigen bruisbal en voeg je gewenste kleurtjes en geurtjes toe, zodat je nadien thuis lekker kan genieten van je zelf gemaakte bruisbal!

  • Ontwerp en 3D-print je naam als sleutelhanger

Maak in het labo je eigen naamsleutelhanger met een 3D-printer. We helpen je eerst bij het digitaal vormgeven, zodat je hem daarna kan printen om mee naar huis te nemen.

  • Las je eigen figuren

Lassen is het verbinden van twee materialen tot één geheel onder invloed van hoge temperaturen. Benieuwd hoe je twee voorwerpen aan elkaar kunt zetten? Wil je een mooie vorm maken? Word een echte lasser en maak zelf verschillende voorwerpen.

  • A.I. aan het werk: wat als Picasso jouw portret zou schilderen?

In deze interactieve set-up kan je aan de lijve de kracht van artificiële intelligentie ondervinden. Wij voeden jouw foto aan een neuraal netwerk met deep learning, hetgeen de meest verbluffende resultaten oplevert. Hoe ziet jouw gezicht eruit in de schilderstijl van Picasso, Pollock, Kandinsky, Gaugin of Van Gogh? Of laat je gezicht anoniem maken door het neurale netwerk. Een ware ontdekking!

Het volledige aanbod van zowel Thomas More als KU Leuven in Campus De Nayer vind je op https://thomasmore.be/nl/agenda/dag-van-de-wetenschap en ook in de pdf in bijlage.

 

Contactpersoon ter plaatse op zondag:

Voor meer algemene persvragen:

 

Praktisch

  • Dag van de Wetenschap | ​ www.dagvandewetenschap.be
  • Zondag 26 november 2023 van 13u – 17u
  • KU Leuven – Campus De Nayer en Thomas More – Campus De Nayer
    • Jan Pieter de Nayerlaan 5 - 2860 Sint-Katelijne-Waver

 

Campus De Nayer - DVDW.pdf 6 MB

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.